Siyaset üzerine notlar

Gelenekte ehli tarik, devlet kapısından uzak durmayı nasihat etmiştir. Kul hakkından öte “yetim hakkı” olarak görmüştür o makamı. “Adil Ömer”, hilafette iken elde ettiği sevabın, o makamın...

Gelenekte ehli tarik, devlet kapısından uzak durmayı nasihat etmiştir. Kul hakkından öte “yetim hakkı” olarak görmüştür o makamı. “Adil Ömer”, hilafette iken elde ettiği sevabın, o makamın kendine yüklediği sorumluluğunun vebalini karşılaması halinde kendini mutlu addedeceğini söylemiştir.

Hz. Ali’nin Malik b. Eşter’e mektubunu okumayan, bir siyasetname okumayan ne siyasete ve ne de bürokrasiye yaklaşsın. Hatırlayın “vay o namaz kılanların haline ki..” diye başlayan ayeti.. Eğer kitap ve sünnetteki ikazları kulak arkası ederseniz, kıldığınız namaz, yaptığınız hac ve kestiğiniz kurban da kurtaramaz sizi. Hele bir de dininizi, soygun ve iltimaslarınızın, azgın şehvet ve ihtiraslarınızın, kibrinizin maskesi yapıyorsanız, sizi kimse kurtaramaz Allah’ın elinden.

Bakıyorum da, dünkü “ehli tarikler” ne yapıyordu, bugünküler nerede duruyor. Devlet makamlarını ele geçirmek için nasıl acımasız olabiliyorlar, kumpaslar kurabiliyorlar, ehliyet ve liyakatı görmezden gelebiliyorlar. “Şeytan sizi Allah’la aldatmasın” ayetini hatırlayın, birileri adeta ins’in şeytanlarına dönüyor da insanları Allah’la aldatıyor sanki.

Makam ihtirası, kimi ilahiyat hocalarını, ilahiyat camilerinden rakiplerini, Allah’ın ayetlerini diline dolayıp saldırmaya vardırıyorsa vay halimize. 

İftirayı bırakın, katmerli işler yapan birileri dolaşıyor hâlâ aramızda. Suret-i Haktan gözüken bir takım FETÖ’cüler suyu bulandırmak için, fırsatı ganimet bilen birileri, makam ve para hırsı ile yapmadıklarını bırakmıyorlar. Rakiplerini FETÖ’cülükle suçlayanlar, eski defterleri karıştırıp FETÖ ile eski bir ilişkisini bulup ihbar edip, pasaportuna el konulan, görevden uzaklaştırılan ya da haklarında soruşturma açılıp, kimi avukat pozunda, kimi eski bir istihbaratçı diye gelip, sorunu çözmek için para sızdırmaya kalkanlar.. “Çiftlik Bank” gibi bir başka dolandırıcılar çetesi türedi ortalıkta..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar