Şeytan üçgeni

Mike Pompeo’nun kim olduğunu geçen gün yazmıştım. Bu adamla ilgili yazacak daha çok şey var; ve böyle giderse, önümüzdeki günlerde daha çok söz edeceğiz gibi gözüküyor.  Öyle...

Mike Pompeo’nun kim olduğunu geçen gün yazmıştım. Bu adamla ilgili yazacak daha çok şey var; ve böyle giderse, önümüzdeki günlerde daha çok söz edeceğiz gibi gözüküyor.  

Öyle anlaşılıyor ki, bu iş Golan Tepeleri ile başlayıp bitmeyecek. Daha Bekaa, Ürdün, Lübnan, Mısır var.. İşgal altındaki topraklara sınırı olan ve bu işgal gücü ile ilişkisi olan herkesin başını ağrıtacak gelişmeler yaşanacak belki de bölgede. 

Bu adam, 2013’de “İslamcı terörist” olarak tanımladığı kişileri eleştirmeyen Müslüman önderleri “terör saldırılarında suç ortağı” ilan etmişti. Barack Obama’nın Guantanamo Üssü’nü kapatma fikrine de karşı çıkanların başında Pompeo vardı. İnsanlık dışı vahşi işkenceleri de, “hayati bilgilerin elde edilmesi için” kullanılabileceğini savunan biri.

Pompeo denilen, “Tanrıyı kıyamete zorlama” gayretindeki bu adam, soğuk savaşta da aktifti. Bu sebeble dünyanın birçok ülkesindeki insan hakları savunucuları tarafından kınanan biri.

ABD’nin karanlık planlarını deşifre ederek devlete dair gizli belgeleri gazetecilere sızdıran eski Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) çalışanı Edward Snowden’ın “idam edilmesi gereken bir vatan haini” olduğunu söyleyen biri. Bu adamın sabıkası çok. Bingazi kentinde ABD Büyükelçiliği’ne düzenlenen saldırının “üzerini örtmekle” suçlanmıştı. Kongre üyeliği öncesi petrol sahalarına malzeme sağlayan bir firmayı yönetiyordu ve karbon salımını azaltmaya çalışan ABD Çevre Koruma Ajansı’nı da eleştiriyordu. Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı görevden aldıktan sonra yerine CIA Başkanı olan Mike Pompeo’yu aday gösterdiğini açıkladı. Yani son dönemde CIA’nın bütün pis işlerinde parmak izi olan adam. CIA başkanı olarak ilk yurtdışı ziyaretini Şubat 2017’de Ankara’ya yaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştü. Şu SDK, PYD, DAEŞ konusunda da şaibelerle dolu bir geçmişe sahip. Çekirdekten kripto bir eleman. Mesela Berlin Duvarı yıkılmadan önce Demir Perde’de devriye görevi yapmış. Kuzey Kore senaryosunun da onun başının altından çıktığı söyleniyor. Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiaları konusunda kilit isim yine aynı kişi. Yani tabiri caize hangi taşı kaldırsanız, altından o çıkıyor. ABD hükümetinin, GSM, sosyal media ve internet üzerinden başkalarını dinlemesini olumlu buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar