Senaryolar sil baştan

Yeni senaryoya göre ne olacaksa 2018’de olacak. FETÖ’den bir hayır yok. İP’den de. Varsa yoksa PYD ve PKK.. Ekonomik kriz ve terör. “Erdoğan’dan kurtulmak, Türkiye’yi yola getirmek için şahinlerin...

Yeni senaryoya göre ne olacaksa 2018’de olacak. 

FETÖ’den bir hayır yok. İP’den de. Varsa yoksa PYD ve PKK.. Ekonomik kriz ve terör. “Erdoğan’dan kurtulmak, Türkiye’yi yola getirmek için şahinlerin çözümü bu. Topyekûn saldıracaklar. Yani “Topyekûn savaş” başlatacaklar.

Bu dünya derin devletin belli bir kanadının planı. Derin güçlerin birçok konuda olduğu gibi Türkiye konusunda da tek bir planı yok.. ABD’nin, AB’nin, NATO’nun geleceği ile ilgili de tek bir planları yok. Bu arada Türkiye tek başına bir ülke olarak görülmüyor.. Türkiye, İslam dünyası, Balkanlar, Kafkasya, Rusya, İran, “Ortadoğu”, İslam dünyası, Türk dünyası, Afrika ile ilgili senaryoların hepsinde dominant konumda olan bir ülke. Türkiye sorunu çözülmeden bu konuların hiçbiri çözülemez. Bu konu aynı zamanda NATO’nun geleceği ile ilgili bir konu.

En büyük senaryo FETÖ ve BOP senaryosu idi, o olmadı.. FETÖ önce BÇG engeline takıldı, sonra da AK Parti engeline. BÇG tasfiye edildi ama AK Partiyi ele geçiremediler.. Ve var güçleri ile saldırıyorlar.

PYD, PKK, FETÖ, DHKP-C, DEAŞ, hepsi birlik oldu. Ekonomik kriz çıkartmaya çalışıyorlar. Suriye ve Irak sınır bölgesinden tacizlerin artması sürpriz olmayacaktır. Ve tabi terör. ABD, AB ülkeleri, NATO, İsrail, kendi içlerinde farklı gruplar olmasa da, hepsi içinde aynı yöne bakanlar hep birlikte hareket ediyorlar Türkiye’ye karşı. Pentagon içinde askeri çözüm yanlılarının planları hazır. Bölgede bekleyişleri sürüyor. İlk işaret fişeğini PYD üzerinden çakacaklar sanırım.

Ama öte yandan bu kirli plan deşifre oldu. PYD, PKK, HDP içinde bu kirli oyuna alet olmak istemeyenlerin sesi her gün biraz daha yükseliyor. Kürt halkı bu işe destek vermiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar