Seferberlik ilanı

Halep’in düşmesi ile bölgede yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve bu sürecin geri dönüşü de.. Bugün, düne göre bir dünya savaşına...

Halep’in düşmesi ile bölgede yeni bir dönem, yeni bir süreç başlıyor. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve bu sürecin geri dönüşü de..

Bugün, düne göre bir dünya savaşına daha yakınız.

Bugün İran’ın Sünni dünyada bütün itibarının sıfırlandığı bir gündür..

El Bab, Rakka, bunlar diğerleri kadar önemli değil. Kıyamet Bağdat, Musul, Halep ve Şam’da kopacak..

Bölge tersine yeni bir Kerbela’yı yaşıyor bugün..

Erdoğan’ın son muhtarlara hitaben yaptığı konuşmanın satır başlarında önemli tesbitler, önemli uyarılar vardı.. “Hiçbir şehidimizin kanını yerde bırakmadık. Hiçbir ihaneti cezasız bırakmayacağız” diyor Cumhurbaşkanı. Geri adım yok. Kararlı ve cesur bir şekilde olayların üzerine gidilecek.. Bu mesaj muhtarların şahsında millete ve dünyaya verilen bir mesaj bu..

“Yaşadığımız dönem en az İstiklal Harbi kadar önemlidir, kritiktir” diyor Cumhurbaşkanı. Ve ekliyor; “Bugün adı konulmamış bir Sevr tehdidi ile karşı karşıyayız.”

Tahran, Yalta, Postdam, Sycos-Picot, Belfaur deklerasyonu, Ankara anlaşması, Lozan, Montreux, hepsi masada.. BM, AB, NATO.. Düne dair ne varsa her şey yeniden konuşulacak.. Daha insani, daha ahlaki, adalet, barış, özgürlük temelinde yeni bir dünyanın inşası için buna mecburuz..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar