Seçmenin kafası karışık

CHP’nin İzmir adayı gündeme bomba gibi düştü. CHP’nin bir yandan İyi Parti, öte yandan HDP ile kurduğu ittifak geri tepti! CHP’nin içi “cadı kazanı”na döndü. Sadece adaylar değil...

CHP’nin İzmir adayı gündeme bomba gibi düştü. CHP’nin bir yandan İyi Parti, öte yandan HDP ile kurduğu ittifak geri tepti! CHP’nin içi “cadı kazanı”na döndü. Sadece adaylar değil, Kılıçdaroğlu da tartışmanın odağındaki isim. Ve şimdiden CHP’nin geleceği tartışılmaya başladı. Seçim sonrası CHP’de köklü bir hesaplaşma bekleniyor. Öte yandan; FETÖ’cüler, AK Partiyi yıpratmak ve adaylar üzerinden saldırıya geçmek için Pensilvanya’dan işaret bekliyorlar.

Hiçbir seçimde seçmenin kafası, özellikle de adaylar konusunda kafası bu kadar karışık değildi.

Partilerin çoğunda, aday gösterilen kişiler ne kadar çok görünürse o parti o kadar az oy alır.

Bu seçimde partiler arası polemiklerden çok parti içi polemikler ağırlıkta. Bu anlamda seçim sonuçları herkes için birçok sürprize gebe. Böyle giderse seçmen sandığa gitmeyebilir ya da iptal oylarda patlama yaşanabilir. Hani seçmenin birini bırakıp ötekine gidecek hali de yok. AK Partili seçmen partisini bırakıp nereye gidecek? CHP’li seçmen partisini bırakıp nereye gidecek? Hemen hemen hiç birinin alternatifi yok.

Şimdilik seçimlerde ağırlık iki ittifakta. “Cumhur İttifakı” AK Parti MHP arasında. Öteki CHP, HDP ve İyi Parti. CHP kendi içinde bölünmüş durumda. Bu seçim bir bakıma Kılıçdaroğlu için bir olmak ya da olmamak seçimi. Mutlaka kazanmak istiyor. Onun için adaylarını geleneksel tabanından değil, popülist isimlerden seçmeye çalışıyor ama bu da geleneksel tabanda ciddi bir rahatsızlığa sebeb oluyor. Gitti İyi Parti ile ittifak kurdu. İyi Parti kim? FETÖ’cü damgası yemiş, MHP’den gelenlerin ağırlıkta olduğu bir parti. CHP daha düne kadar “Ergenekon davasının sanıklarının avukatlığı”nı yapmıyor mu idi. CHP’nin ulusalcı kanadının başına bu işi açan FETÖ’cüler değil mi idi. Sonuç “dün dündür, bugün bugün”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar