Seçim bitti

Elhamdülillah. Seçim bitti. Allah’ın iradesi bu şekilde tecelli etti. Sonuç hayır idi ise de, şer idi ise de bu şekilde tecelli etti. Hayır olsa da şer olsa da o Allah’ın iradesi sonucudur. Bu sonuç ne kadar...

Elhamdülillah. Seçim bitti. Allah’ın iradesi bu şekilde tecelli etti. Sonuç hayır idi ise de, şer idi ise de bu şekilde tecelli etti. Hayır olsa da şer olsa da o Allah’ın iradesi sonucudur. Bu sonuç ne kadar Allah’ın rızasına uygundur, onu daha sonra anlayacağız.

Aslında baştan sona yanlış giden bir şey vardı. Birçoğumuz, sanki, haşa “Tanrı”yı belli bir sonuca zorlama çabasındaydı. Oysa herkes layık olduğu gibi idare olunacaktı. Tencere yuvarlanıp kapağını bulacaktı. Peki kimler, bu konuda daha iyi bir sonuç için kendini değiştirmeyi denedi.

Kaldı ki Allah, zalim bir topluluğu, zalim bir yönetici ile tedib de eder. O, esasen biz kendimizi değiştirmeden bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir.

Hem biz doğru olduğuna hükmettiğimiz tercihi yaparız da, aynı zaman da biz bize hayır gibi gelen şeyde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır olabileceğini düşünmeyiz pek fazla.

Ve Allah servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevirendir. Bunu da düşünmeyiz pek. O, bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar