Şecaat arz ederken

Ankara’nın Almanya’yı eleştirirken Neo Nazı benzetmesi, öyle anlaşılıyor ki oldukça rahatsız etmiş.. Kendilerini savunurken, bu benzetmenin Yahudi katliamını hafife almak anlamına geldiğini...

Ankara’nın Almanya’yı eleştirirken Neo Nazı benzetmesi, öyle anlaşılıyor ki oldukça rahatsız etmiş.. Kendilerini savunurken, bu benzetmenin Yahudi katliamını hafife almak anlamına geldiğini söylüyorlar. Yani diyorlar ki, biz geçmişte çok daha büyük cürümler işledik, bugün yaptıklarımızı o günlerde yaptığımıza benzeterek, geçmişte yaptıklarımız bugünkü ile kıyaslanamayacak kadar “vahşice” demeye getiriyorlar.

Hollanda ve Avusturya da Almanya’yı yalnız bırakmamak için devreye girdi bu arada.

“Şecaat arz edeyim derken sirkatin söyler” deyimi tam da bu durumu ifade etmek için söylenmiş sanki.

Politikacılar, toplumsal aktörler, bir şey söylerken, o sözden maksatlarının ötesinde insanların o sözü nasıl anlayacaklarını da hesaba katmaları, yanlış anlamaya fırsat vermemeleri gerekir. Öyle anlaşılıyor ki, şuuraltları onları rahatsız ediyor ve bu tür “gaf”lar yapıyorlar.

Söylenen söz, çok açık ve net, bu tür söylem ve eylemler bize o günleri hatırlatıyor.

Lütfen siz de bizim şuuraltımızı ciddiye alın.. Nazileri de gördük, Bosna katliamını yapanları da.. Beyaz adamın Kızılderililere yaptığını da biliyoruz, kara derililere yaptığını da. Daha dün soğuk savaşta ne haltlar yendiğini de.. Ruanda defterini açalım mı?

Darbeler ve terör örgütleri üzerinden gerçekleştirdiğiniz cinayetleri konuşalım mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar