Sebilürreşad, bugün, yeniden...

Irmak yatağını arıyor.. Küllerinden yeniden dirilen Zümrüd-ü Anka gibi yeni bir diriliş hamlesi bu. Bir “Yed-i Beyza” yıkılan uygarlığımızı yeniden inşa etmek için...

Irmak yatağını arıyor.. Küllerinden yeniden dirilen Zümrüd-ü Anka gibi yeni bir diriliş hamlesi bu. Bir “Yed-i Beyza” yıkılan uygarlığımızı yeniden inşa etmek için ölü bedenlerimize hayat veriyor..

Büyük yürüyüş devam ediyor.

Sebilürreşad, 1908 Ağustos’unda Eşref Edip Fergan ve Mehmet Âkif Ersoytarafından “Sırat-ı Müstakim” adıyla çıkarılmaya başlamıştı. Emrolduğumuz gibi dosdoğru, dünyadan cennete doğru kıyamete kadar sürecek bir yürüyüşü ifade ediyordu bu isim.. Osmanlı’da Tanzimat sonrası, Batılılaşma/Asrilik ve Irkçılık cereyanına karşı “öze dönüş”, “İslamlaşma” hareketinin en önemli yayın organı idi bu dergi.. Safahat’ın tamamına yakını bu dergide yayınlandı.. 

Dergi 1908’de başladığı büyük yürüyüşüne 1908’de, yani bundan tam 108 yıl önce başlamıştı.1966 yılında kapanmıştı. Kapanışından 46 yıl sonra bugün “Yeniden” hayat buldu.. Hem de bir Cuma günü. Darbeler Cuma günü olacak değil, her Cuma biz yeniden diriliriz aslında. Tam da kule nöbetçilerinin darbe girişimi sonrası uzun süren nöbetlerine ara verdiği gün. Sebilürreşad bu anlamda ümmetin “Uyanış” günü başlayan yeni bir nöbeti, uzun bir yürüyüşün ilk gününü ifade ediyor.

Cuma günü öğleden sonra Sebilürreşad’ın yeniden yayını ile ilgili olarak, Ankara’daki “Bismillah” gününe Mehmet Akif ve Eşref Edib’in torunları da katılıyor. Ve tabi, 2. kez gazi olan TBMM Meclisimizin Başkanı, Kültür Bakanımız, Devlet Bakanımız Kurtulmuş ve bazı bakanlar da davetli ve bir aksilik olmazsa katılacaklar. İnşallah yeni dönem Sebilürreşad’ın bir yazarı olarak ben de orada olacağım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar