Savaşa doğru adım adım..

ABD kendi cehennemine doğru koşuyor. Neyse ki bu arada BM ve NATO işin ciddiyetini anladı da, derin uykularından ayılmaya başladılar. Derin ABD de kıpırdanmaya başladı.Sarraf mahkemesinin hakim ve savcılarının...

ABD kendi cehennemine doğru koşuyor. Neyse ki bu arada BM ve NATO işin ciddiyetini anladı da, derin uykularından ayılmaya başladılar. Derin ABD de kıpırdanmaya başladı.

Sarraf mahkemesinin hakim ve savcılarının kulağına kar suyu kaçmıştır artık. Türkiye’ye birileri hesap kesecekse, Türkiye’nin de keseceği hesaplar olduğunu söylemiş olmalılar onlara. Yani FETÖ’nün umut bağladığı dağlara yine kar yağacak gibi. Tabii PKK’lıların evdeki hesapları da boşa çıkarken, bu sonuca göre kendine siyasi rota çizmeye çalışan yerli işbirlikçiler için de bu sonuç hüsrana dönüştü. Dikkat, süreç tamamlanmadı, risk devam ediyor.

MGK’dan çıkan karar ortada. Ankara kararlı. Taviz yok. Teyakkuzda kalacağız. Bakarsınız Afrin’in ardından Membiç de gündeme gelir. Ankara Fırat havzasının güvenliği içinde hassasiyetini ve kararlılığını daha önce vurgulamıştı.

MGK’dan sonra hükümet Erdoğan’ın başkanlığında toplandı ve olağanüstü halin 3 ay sürekle bir defa daha uzatılmasına karar verildi. MGK’daki hassasiyet ve kararlılık Bakanlar Kurulunda da sözkonusu. Aynı hassasiyet Mecliste de var, toplumda da.

Afrin operasyonu öncesi olağanüstü hal TBMM’de bir defa daha uzatılacaktır.. CHP’nin Mecliste konuyla ilgili söyleyecekleri böyle kritik bir zamanda ciddi bir tartışmaya sebeb olabilir.  HDP ile seçim ittifakı yapmaya hazırlanan, Türkiye’nin en büyük iline HDP sempatizanı bir il başkanı seçen CHP’nin işi zor.

AK Parti ve MHP’nin oyları zaten tezkerenin Meclisten geçmesi için yeterli.. CHP ve HDP’nin söyleyecekleri şeylerin aleyhlerinde yeni deliller oluşturmaktan başka bir anlamı olmayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar