“Sam Amca” ya da “Tom Amca”

Sam Amca Türkiye’deki Amerikan karşıtlığından rahatsızmış. Eee artık izin verin de biraz da karşı olalım.. “Hayır” diyelim. Hep ‘evet’ dememize alıştınız değil mi?...

Sam Amca Türkiye’deki Amerikan karşıtlığından rahatsızmış. Eee artık izin verin de biraz da karşı olalım.. “Hayır” diyelim. Hep ‘evet’ dememize alıştınız değil mi? “Ucuz asker deposu”, ucuz iş gücü, pazar, sıçrama tahtası, “oltayı yutan balık yem istemez” diyordunuz değil mi? Terör örgütüne, darbeye arka çık, ne oluyoruz! Yoksa bir de teşekkür etmemizi mi bekliyordunuz.. Geçti Bor’un pazarı!

Alışmışlardı, Kendileri “Sam Amca” ya, bizim de “Tom Amca” olmamızı istiyorlardı.

Onlar bizim “İlahımız ve Rabbimiz” olacak.. Bize yasalar / yasaklar koyacaklar, emredecekler ve bizim bu “Norm”lara uymamızı sağlamak için bizi eğitecek, terbiye edecekler. “Normal” olmak istiyorsanız böyle. Yok artık! “La ilahe” ve “İllallah”.. Sizin “norm”larınız bize uymuyor.

Beyaz efendi’nin adı “Sam Amca”dır. Sadisttir. O bizim “Tom Amca” olmamızı, yani mazoşist olmamızı istiyor. Onun istediklerini yapacak olursa o bizi ödüllendirecektir..

Hani derisi renkli olanlar “insanlaşma aşamasını tamamlamamış maymunlar” ya, onlar için eğitim köleliği içselleştirme terapisinden başka bir şey değil aslında.. Darwin’in evrim teorisi bir katliama bilimsel bahane üretmek içindi değil mi?

Sam Amca başkalarının yanına çıkarken hep maskesini takar.. Demokrasi maskesi. Biraz insan hakları, hukuk devleti, özgürlük gibi kavramlarla süsler konuşmasını. O “ağuyu altın tas içre sunmayı” bilir. “Zehirini bala katar” öyle sunar.

Sam Amca, Allah’ın servet ve iktidarı halklar ve ülkeler arasında evirip çevireceğinden habersiz. O bizi mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar