Rüzgâr eken fırtına biçer

ABD’nin savaş lobisi, yokuş aşağı kendi cehennemine koşan sarhoş bir adama doğru koşuyor. Öfke, korku ve ihtiras bu adamların gözlerini ve vicdanlarını köreltmiş. Bu lobi, fincancı dükkânına...

ABD’nin savaş lobisi, yokuş aşağı kendi cehennemine koşan sarhoş bir adama doğru koşuyor. Öfke, korku ve ihtiras bu adamların gözlerini ve vicdanlarını köreltmiş. Bu lobi, fincancı dükkânına girmiş fil gibi. “İçine cin girmiş domuz sürülerinin uçurumdan kendilerini atmaları” benzetmesini yapar İncil bir bölümünde.. Bu lobi sanki o sürüye benziyor.. Kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşuyorlar.

Bunların onur duyacakları bir tarihleri yok. Elleri kan ve barut kokuyor. Kızılderili kanı, kara derililerin kanı, sarı ırkın kanı.

Önce Amerika kıtasını işgal ettiler, insanları, hayvanları ve ekinleri talan ettiler. Sonra yağmacılar birbiri ile savaştılar. Amerikan Bağımsızlık Savaşı dedikleri 1775–1783 yılları arasındaki iç savaşta Büyük Britanya ve Kuzey Amerika›daki 13 Koloni arasında geçen ve Amerika Birleşik Devletleri’nin kurulmasıyla sonuçlanan savaşta birbirlerini öldürdüler.. Batıda sömürü mirasını paylaşamadıkları için 100 yıl savaşları yaşandı. Sonra 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı, soğuk savaş, terör, darbeler ve daha birçok savaş.

Havayı, suyu, toprağı kirlettiler..

Bugün geldikleri noktada, batıda intihardan ölen insan sayısı doğuda terör ve savaştan ölen insan sayısından daha fazla.. Batı’da sağlıksız beslenme ve obezitenin sebep olduğu hastalıklardan ölen insan sayısı Afrika’da açlıktan ölenlerden daha fazla. Aile dağıldı, alkol, uyuşturucu, fuhuş başlarının belası..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar