Referanduma doğru, yeni anayasa

Önümüzdeki birkaç gün, referandum ile ilgili yazılarım olacak.. Allah, “bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin” der. Kafanızı kiraya vermeyin. Yazacaklarım, benim kendi fikirlerim. Ben de yanılmış...

Önümüzdeki birkaç gün, referandum ile ilgili yazılarım olacak..

Allah, “bilmediğiniz şeyin peşine düşmeyin” der. Kafanızı kiraya vermeyin. Yazacaklarım, benim kendi fikirlerim. Ben de yanılmış olabilirim.

Bana kalırsa siz okuyun, düşünün ve karar verin. Kanaatinizi başkaları ile paylaşın. Sorumluluk üstlenin.. Sürece etkin olarak katılın, insanlara anlatın ve düşüncelerinizi sosyal medya üzerinden başkaları ile paylaşın. Bu anlamda siyasi ve sivil kampanyalara katılabilirsiniz.. Bana göre referandumda EVET oyları % 60 civarında olacak. Benim açımdan sandıktan EVET çıkması tek başına yeterli değil, bunun oranı da önemli. Katılım % 80, destek % 70 olursa bu bir kararlılık göstergesi olacak..

Yazımın başında genel değerlendirmeler, sonra Anayasanın ilk 4 maddesi ve ardından 18 madde.. Bunları tek tek ele almaya çalışacağım.

Yapmak istediğim bunun felsefesi değil.. Teknik bilgiler vermeye çalışacağım. Yoksa bana kalırsa en iyi Anayasa olmayan Anayasadır.. Anayasaya konu olan maddeler, temel yasa olarak, milletvekili tam sayısının üçte ikisi ile yapılır ve değiştirilir dersiniz, bu tartışma da biter.. Anayasa değişikliği konusu bir rejim tartışmasına dönüşmez bu şekilde..

Ama şimdi, konumuz bu değil.

Referandum ile KOALİSYON DÖNEMİ BİTİYOR! “Eskiden % 25 bile oyla iktidar olunurken, yeni sistemde % 50’yi geçmeniz gerekecek. İlk turda değilse 2. turda bu iş tamam. Böylece sürekli ve güçlü bir iktidar sağlanacak.” “Güneş Motel” hikâyelerinin sonu. “Kumar borcu ödenerek iktidar olma dönemi”ne son.. Hani “Demokrasi” diyorlar ya, al sana “Doğrudan demokrasi”!. Halk patron. Yasamayı ayrı, yürütmeyi ayrı seçecek..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar