Politikaya el koymak!

Politika, tek başına politikacılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir.. Bakın, önümüzde referandum var. Bu arada parti kongreleri yapılıyor ve ardından seçim var. Milletvekillerini seçeceğiz, belediye...

Politika, tek başına politikacılara bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir..

Bakın, önümüzde referandum var. Bu arada parti kongreleri yapılıyor ve ardından seçim var. Milletvekillerini seçeceğiz, belediye başkanlarını, belediye meclisi üyelerini, muhtarları seçeceğiz.. Yeni Bakanlar Kurulu atanacak.. 2 yıllık bir süreçten söz ediliyor ama, ben bu işin o kadar sürmeyeceği kanaatindeyim..

Sivillerin şimdiden bu meseleye el atması gerek.. Bu alanda dürüst, bilgili ve cesur insanları seçelim. Ehliyet ve liyakat sahibi insanlar gelsin bu göreve. Oturduğu koltuktan şan-şeref alanlar değil, oturduğu koltuğa şan-şeref kazandıracak olanlar gelsin..

Bakınız, ehliyet ve liyakat imandan önce gelir.. Bu konuda ciddi bir zafiyet sözkonusu. Biz bırakın “mezhepçilik”, “tarikatçılık”, “hemşehricilik” yapmayı, “Müslümancılık” bile yapamayız.. Bunların hepsi bir ırkçılığın tezahürleri olabilir. Unutmayın, ilk haram, ilk günah, ilk lanet ırkçılığadır, ilk ırkçı Şeytandır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar