Paranoyak olmak

Paranoya düzenli ve sürekli bir şekilde aşırı endişe ve korkuyla kendini gösteren, bencillik, güvensizlik, kuşku ve bilinçsiz suçluluk duygularının yoğun olduğu, sık sık mantıksız kuruntularla...

Paranoya düzenli ve sürekli bir şekilde aşırı endişe ve korkuyla kendini gösteren, bencillik, güvensizlik, kuşku ve bilinçsiz suçluluk duygularının yoğun olduğu, sık sık mantıksız kuruntularla öne çıkan bir hastalık olarak tanımlanır..

Şizofren ise aşırı endişe veya korkuyla, mantıksız kuruntularla kendini gösteren bir rahatsızlıktır.

Bir de Megalomani var. Kendini çok önemli ve büyük gören demek.

Biz giderek Paranoyak, Şizofren ve Megalomani hastalığına mı sürükleniyoruz? Birileri birilerinin “ene”sini okşayarak onu Megaloman haline mi getiriyor? Birbirimize  korkuya, endişeye sevk ederek birbirimizi hasta mı ediyoruz..

Mesela sütten ağzı yanınca, yoğurdu üfleyerek yemek sağlıksız bir durum mu? Sürekli bombaların patladığı bir yerde maytap patlatırsanız insanlar ne yapar? En yakınınız FETÖ’cü çıkıyor. 15 Temmuz’u hatırlayın. Karıncaezmez tipler toplu katliamlar yapıyorlar.. Melek sandığınız adam Şeytan çıkıyor.. Dün Kalkancı’yı gördük, bugün FETÖ’yü yaşadık..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar