Östrojen bombası

Her insanda hem Östrojen, hem Androjen olur. Östrojen baskınsa kadın, Androjen baskınsa insan erkek olur. Bu hormon bütün omurgalılarda ve bazı böceklerde de bulunur, daha çok da kadınların ve diğer memelilerin estrus döngüsünde hayati öneme sahip bir grup steroid hormondur.

Genetik müdahalelerle bugün bio kimyasal yollardan yüklenen yediğimiz pirinçlerde ve birçok gıda maddesinde bu hormon vardır. İnsan vücudu normal olarak bu hormonu ihtiyacı kadar kendisi belli bir denge içinde salgılar. Fazla gelen hormonlar karaciğerde parçalanır ve safra kesesi üzerinden atılır. Ancak alkol ve sigara tüketimi, karaciğerde sorunlara sebeb olan beslenme alışkanlıkları sebebi ile bu görevini tam yapamadığı durumlarda ciddi sağlık sorunları ve hormonal dengesizlikler yaşanır. Mesela birçok gıda maddesinde bulunan Lecitin maddesi, insan bünyesinde daha fazla Östrojen salgılanmasına sebeb olur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar