Operasyonların hangi merhalesindeyiz

On binlerin kimi görevden alındı, kimi gözaltına alındı ve tutuklandı. Bunlar arasında önemli insanlar da var. Ama bana kalırsa hâlâ bunların birçok önemli ismi dışarıda. Bazı önemli kripto...

On binlerin kimi görevden alındı, kimi gözaltına alındı ve tutuklandı. Bunlar arasında önemli insanlar da var. Ama bana kalırsa hâlâ bunların birçok önemli ismi dışarıda. Bazı önemli kripto isimler önemli mevkilerde pozisyonlarını koruyorlar.. Sermaye, siyaset, bürokrasi, STK, media, her yerde varlar yani.

Bu konuda ciddi bir bilgi kirliliği var. Bana kalırsa bu konuda düzenli bilgi verecek bir basın merkezine ihtiyaç var.. Mesela merak ediyorum, madem bu adamlar her şeyi planlamışlar, mesela Cumhurbaşkanı, Başbakan kim olacaktı. Ya da  bakanlar kurulu kimlerden oluşacaktı.. Hani şu VIP denilen 1. Protokolde kimler olacaktı.. AYM, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay başkanları, Merkez Bankası başkanı, Borsa başkanı, TOBB başkanı kim olacaktı?.. BTK ya da TİB’in başına, MİT’in başına, EGM başına kim geçirilecekti..

Kaç ülke imamı, kaç il imamı yakalandı. Kaç belediye imamı tutuklandı.. Geride kalanlar kimler? Kaç kişiler, neredeler, kaçan kaç kişi ve hangi ülkedeler..

Parlamentoda kaç adamları var ve hangi partideler..

Biliyoruz, bunların bir kısmı kripto.. Bir kısmı profesyonel, çıkar ilişkisi olan insanlar, bir kısmı tehdit ve şantajla orada bulunuyor. Bunları ayrı kategoride değerlendirmek gerek. Bunlardan bir kısmı 17 Aralık’ta koptu. Bir kısmı 15 Temmuz’a kadar ki süreçte koptu. Bir kısmı 15 Temmuz’da. Bunları da ayırmak gerek. Bir kısmı 15 Temmuz’dan sonra kopmuş gibi gözüken takıyyeciler. Bir kısmı hâlâ örgüte bağlı. Onlara göre bütün bu olanlar Beştepe’de yazılan bir senaryo, kurgulanan bir komplo, oynanan bir tiyatro..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar