Operasyon devam ederken

Operasyon başarı ile devam ediyor ama, bunun sonunu görmemiz gerek.İçeri çekildikten sonra PKK bölgedeki ABD askeri tesislerinden silah ve mühimmad desteği alarak tekrar saldırabilir. ABD DAEŞ’lileri serbest bırakmaktan söz...

Operasyon başarı ile devam ediyor ama, bunun sonunu görmemiz gerek.

İçeri çekildikten sonra PKK bölgedeki ABD askeri tesislerinden silah ve mühimmad desteği alarak tekrar saldırabilir. ABD DAEŞ’lileri serbest bırakmaktan söz ediyor. Bu unsurlar içeriden terör eylemleri başlatabilirler. Ya da Suriye topraklarından Türkiye’ye yönelik saldırılar gerçekleştirilebilir. ABD’nin ne yapacağı belli değil. “Bölgeyi hava trafiğine kapattım” dedi, ama kapatmadı. Bugün cevabını bulmayan sorular var.

Tek bir Amerika yok, bunu görelim. İçeride de farklı unsurlar var.

Bana göre, operasyonun devamı kadar sonuçları da son derece önemli. Bu işin bir de operasyon sonrası var. Hem yerleşim bölgesi açısından, hem bu unsurların çatışma alanı dışında kalan bakiyeleri, ABD’nin tavrı, İngiltere, Rusya ve rejim açısından sonuçlarını görmek gerek. Yani süreç hemen bitecek değil. Uzun sürecek. Güvenli bölge oluşturulması, geri dönüş, bölgede güvenliği sağlayacak askeri tesislerin kurulması, altyapı, bunlar zaman alıcı şeyler.

Öte yandan; Kandil ve Suriye’de, PKK ve YPG’yi tasfiye ediyorsanız HDP’in durumunun da yeniden ele alınması gerekebilir.. Herkes biliyor ki, HDP, PKK ve PYD’nin siyasi ayağıdır ve aralarında yardım ve yataklıktan işbirliğine, dağa adam göndermeye kadar her türlü ilişki var. Diyarbakır anneleri ile ilgili yazılıp çizilenler bu konudaki suçlamalar için yeterli delil. Zaten bazı HDP’li belediyelere kayyım atanması da bu iddiaya dayanmıyor mu idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar