Obez bir toplum olduk

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (11.05.2022)''Obez bir toplum olduk'' başlıklı yazısı.

DSÖ raporuna göre, dünyada 2., Avrupa’da birinciyiz.

Daha sırada tansiyon hastalığında patlama var. Domino etkisi ile hepsi birbirini etkileyecek. 

Bu durum gençlerin aileleri ile çatışması, evli ailelerin boşanması, ekonomideki krizin toplum psikolojisine yansıması birkaç yıl içinde kendini gösterecek. Bakın daha erken alzaymır, daha ağır tablolar göreceğiz. 

Kız evlat sayısında artış bekleniyor. Kısırlık ve düşük artacak. Sakat doğum patlayacak. Olumsuzlukların birçoğu zaman içinde kendini gösterecek.

Bunlar kehanet değil. Bunu birileri bilerek yaptı. Bütün bunlar, onların Şeytani emellerine hizmet ediyor çünkü. Bu obezite konusu bunların en basiti. Kanser de patlayacak daha, bilmediğimiz birçok hastalıkla tanışacağız. Çünkü bu tehlikeli, akılsız süreç tam gaz devam ediyor. DSÖ, FDA gibi örgütler, “ıslah edici” maskeleri ile “bozgunculuk”larına devam ediyorlar. Bizler ise cellatlarımızın bıçaklarını bileylemeye devam ediyoruz.

Bakın çocuklarınızın 10’da biri obez. Kadın-erkek %65’in üstünde obez var.

Karaciğer hastalığı artacak. Siroz bunların başında, şeker, tansiyon, kalp hastaları patlayacak.

Daha az ve kaliteli besleneceksiniz ve daha fazla hareket edeceksiniz. Spor yapın demiyorum, idman yapın. Aradaki fark şu; sporlar genelde yüksek performans gerektiriyor. Koşmayın tempolu yürüyün. 

Doğru olan şu; bütün eklem ve kaslarınızı hareket ettireceksiniz. Kan dolaşımınız düzenli olacak, daha fazla su tüketeceksiniz. İdrarınızın kokusu ve rengi olmayacak. Daha fazla su içmemiz gerek ama, musluktan akan da, paketli su da sağlıklı bir su değil. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar