N’olacak bu CHP’nin hali

CHP, bir defa daha kurultaya gidiyor.Şimdiden 4 aday var, ama bir değişiklik beklenmiyor. CHP feodal bir sistemle yönetilir. Genel Başkan ölmedikçe ya da kendi gitmedikçe onu yerinden oynatmak pek mümkün değildir..36. Olağan Genel...

CHP, bir defa daha kurultaya gidiyor.

Şimdiden 4 aday var, ama bir değişiklik beklenmiyor. CHP feodal bir sistemle yönetilir. Genel Başkan ölmedikçe ya da kendi gitmedikçe onu yerinden oynatmak pek mümkün değildir..

36. Olağan Genel Kurulda CHP Genel Başkanlığına aday olanlar:Yalova milletvekili Muharrem İnce, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, eski CHP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Alparslan  Çabuk.

Kongre gününe kadar başkaları da aday olabilir..

Ö. Öymen’in bir tesbiti var: “CHP’ye musallat olmuş bir hastalık var: Genel Başkan kaç genel ve yerel seçim kaybederse kaybetsin, CHP Genel Başkanlık koltuğunda oturmaya devam eder.” Bakın Baykal’ın gönderilip Kılıçdaroğlu’nun ge(tiri)lmesi, okyanus ötesinden servis edilen bir kasetle gerçekleştirildi. CHP’de her şey ters orantılıdır ve irrasyoneldir.. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi, güçsüzlüğü ve sosyolojik bir tabana sahip olmamasıdır. Ama işbaşında kalması, Kılıçdaroğlu’nun yerine kim gelirse gelsin, partide daha önemli bir rol üstlenir. Onun için diğerleri başkasının gelmesindense Kılıçdaroğlu’nun orada durmasına razı olmaktadırlar. Kılıçdaroğlu’nun gücü güçsüzlüğündedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar