Ne yapmak gerek?

Mülteciler için, “onlar muhacir, biz ensarız” diyorduk. “Yurtlarından çıkarılanlar”dan olmaları yanında bir asır önce aramıza İngiliz ve Fransızlar tarafından çizilen ve sınırın öte tarafında kalan kardeşlerimizdi onlar.

Mazlumdular ve bu anlamda ümmetin yetimleri idi onlar.

Bugünkü zenginliğimiz, onların dualarının bereketi ile idi. Biz, Allah rızası için kardeşlerimize yardım ettiğimizde; Allah’ın, bunun karşılığı olarak bize on katı, yüz katı, hatta 700 katı ile geri vereceğini söylüyorduk! Onlar yarın, Türkiye’yi, Afrika’ya, Arap dünyasına ve tüm dünyaya taşıyacak olan ve şu anda Türkiye’nin sivil diplomasi gücüydüler tüm dünyada Filistin diasporası ile birlikte. Ve bu anlamda tüm dünyanın övgüsüne mazhar oluyorduk.

Krizin cin’i kendini yönetene hizmet eder. Son günlerde yaşananlar bu anlamda üzerinde ciddi olarak düşünmemiz gereken hassas bir konu. Aslında geç kalınan, şimdi de acele edilen bir konudan söz ediyoruz.

Elinde geçerli kimliği bile olmayan insanların büyük şehirlerin sokaklarında kümelendikleri bir durum elbette kabul edilemez. Bu Türkiye için bir asayiş sorununa da dönüşür, yarın Suriyeliler arasında mafyalaşma, ideolojik politik istismar ve çatışmaya da dönüşebilir..

Burada mültecilerden, mülteci derneklerinden kaynaklanan sorunlar da var, yönetimden kaynaklanan sorunlar da var elbette. Uluslararası örgütlerden, muhalefetten kaynaklanan sorunlar da var.. 

Kötülerin varlığı, daha doğrusu Şeytanın varlığı günah işlememizin bahanesi değildir ve olamaz.. Sonuçta hepimiz sorumluyuz ve birlikte cevap bulmamız gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar