Nasıl bir aday?

Bir şeyi planlarken “efradına cami, ağyarına mani” bir şekilde düşünüp, planlayabiliyor musunuz? İhtimal, maliyet ve risk analizleri yapıp, operasyondan önce stratejik ve taktik anlamda bir yön-eylem planı...

Bir şeyi planlarken “efradına cami, ağyarına mani” bir şekilde düşünüp, planlayabiliyor musunuz? İhtimal, maliyet ve risk analizleri yapıp, operasyondan önce stratejik ve taktik anlamda bir yön-eylem planı yapabiliyor musunuz?

Düne kadar herkes milletvekili olabilirdi. Artık dünya liderleri arasında politik bir aktör olacaksınız. O seviyede bir kimlik, kişilik ortaya koymamız gerek.

Gelecekte dünyada ne gibi değişiklikler olacak. Dünyayı bekleyen şeyler neler.. Bu konuda dünyanın başka yerlerinde kim ne diyor.. Bunları da görmemiz, bilmemiz gerekiyor. Dünyada tek başına yaşamıyoruz.

Kimlerle ittihad içinde olacağız, kimlerle ittifak yapacağız, kimlerle itilaf yapacağız.

Eskiden kolaydı. Sırtınızı bir kampa dayıyordunuz, onlar ne derse tekrarlıyordunuz. Artık aktif denge politikası uyguluyoruz. Değişen şartlara uyum performansınız ne? Multi disipliner bir bakış açınız var mı? Öfke kontrolü ne durumda. Sabırlı mısınız?

Geçmişe dair tecrübe ve bilgi birikimimiz ne? Tarih bilgimiz ne? 3 boyutlu düşünmemiz gerekiyor artık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar