Metodik Kemalizm

Edirne’de bir kız öğrencinin 10 Kasım’da saygı duruşunu “Kıyam” olarak görüp eleştirmesinin ardından, Polise kendini savunurken söylediği; “Atatürk ilah değildir.”...

Edirne’de bir kız öğrencinin 10 Kasım’da saygı duruşunu “Kıyam” olarak görüp eleştirmesinin ardından, Polise kendini savunurken söylediği; “Atatürk ilah değildir.”, “Allah’ın kanunları var. Kıyam Allah’a yapılır,  Atatürk’ü bu şekilde anma dine aykırıdır” (…) Atatürk Batı’nın kanunlarını getirdi”  demiş. Herkes bir şey söylüyor, işin aslını daha sonra öğreneceğiz.

Bir yandan da sosyal media’da tartışma devam ediyor. Kim bu peçeli kız? “CHP Üsküdar gençlik” adresinden Edirne Üni’deki biri için kan anonsu yapılmış ve Emine Şahin’in telefon numarası verilmiş. “Atatürk İlah değildir” diye sosyal mediada yer yerinden oynuyor.

Tamam, elbette Atatürk İlah değildir. De, peki “İlah” nedir?

Şöyle bir ayet var: (Mealen) “Din büyüklerinizi İlah ve Rab edinmeyin”. Tabii devlet büyüklerini de İlah ve Rab edinmemek gerek. Tanrı/Kırallar da var çünkü. Firavunlar da İlahlık taslıyorlardı.

Önce Rab ve İlah ne demek?: İlah “Hüküm (İnsanların iradeleri dışında uymak zorunda kaldıkları hukuk dışı Yasa / Kural) koyucu”, Rab “Terbiye edici” demek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar