Meşveret zamanı

Siyasiler, bayram vesile ile yine kapı kapı gidip kendilerini anlatacaklarmış. Gelin bu bayram böyle yapmayın, gidin ama onları dinleyin. Meşveret edin.

Deyin ki mesela, “Sizi dinlemeye geldik. En çok şikayetçi olduğunuz, bize söylemek istediğiniz ne var. Sizin için ne yapabiliriz. Ve daha iyi olmasını istediğiniz şeyler, kafanıza takılan, size sorulan, cevab vermekte zorlandığınız sorular var mı?” 

Dinleyin bir!

İstişare dikey haberleşmedir. Sizden önce o işi yapan ya da sizin yaptığınız bazı işler konusunda uzman, alim, zahid, arif, hikmet sahibi insanlar ziyaret edilip bilgi danışılır. Onların duası alınır. Halkla buluşulur, derdi dinlenir, gönlü alınır.

Geçen bayramı siyasete kurban ettik. Bu bayram da inşallah siyasi polemiklere kurban edilmez.

Yüksek sesle değil alçak sesle, tehdit eden değil, teklif eden, öfkeli değil, müşfik ve merhametli, asık suratlı değil, tebessüm eden yeni yüzlere ihtiyacımız var.. Özellikle de bayram bu anlamda bir fırsattır.

Bayramlar bizi Allah’a yaklaştıran müstesna günlerdir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar