Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için!

Soru ya da sorun (mes’ele) şu: Mekke, Medine, Kudüs kurtulduğu zaman mı mescidlerimiz kurtulacak. Mescidlerimiz kurtulduğu zaman mı bunlar kurtulacak?Bu biraz da “Tavuk yumurtadan mı, yoksa yumurta tavuktan mı gibi bir sorun. Mekke, Medine ve...

Soru ya da sorun (mes’ele) şu: Mekke, Medine, Kudüs kurtulduğu zaman mı mescidlerimiz kurtulacak. Mescidlerimiz kurtulduğu zaman mı bunlar kurtulacak?

Bu biraz da “Tavuk yumurtadan mı, yoksa yumurta tavuktan mı gibi bir sorun. Mekke, Medine ve Kudüs kurtulmuşsa zaten bu beklenen kurtuluş gerçekleşmiş demektir. Ancak Mekke, Medine ve Kudüs’ün kurtulması için önce mescidlerimizin kurtulması şart..

Mescidleri sadece mimari bir yapı olarak görmüyorum. Burada asıl önemli olan bu mescidlerde secde edenlerin durumu. Kim bunlar? Kafalarında, kalplerinde, ceplerinde, ellerinde olanlar neler?

Bir yandan kaliteyi artırmamız gerekiyor, bir yandan da aramızda vahdeti gerçekleştirmemiz gerekiyor.

“Şeytan sizi Allah’la aldatmasın” diyebilirsiniz. Ama şeytan sizi lideriniz, örgütünüz, şeyhinizle aldatmasın derseniz olmaz.. “Din büyüklerinizi İlah ve Rab edinmeyin” diye bir ayet var, peki bu ayeti nasıl anlamamız, hayatımıza nasıl uygulamamız gerek.

Al-i İbrahim’den Hz. Yakub’un çocukları hata yapabilir, Hz. Ebubekir’in oğlu hata yapabilir, ama bizim önderlerimiz hata yapmaz! Birçok kişi kutsadığı önderlerin arkasına saklanıp, kendini mutlaklaştırmıyor mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar