Merkel, Luther gibi bizi “Deccal” mi zannediyor!

Türkiye ile yatıp, Türkiye’yle kalkıyorlar. Türkiye hiçbir zaman bu kadar Avrupa’nın gündeminde olmamıştı.Almanya seçimlerinin 2. konusu ABD ile ilişkiler. Schulz; Merkel’i “Trump’ın uysal...

Türkiye ile yatıp, Türkiye’yle kalkıyorlar. Türkiye hiçbir zaman bu kadar Avrupa’nın gündeminde olmamıştı.

Almanya seçimlerinin 2. konusu ABD ile ilişkiler. Schulz; Merkel’i “Trump’ın uysal kızı” olmakla suçluyor ve kazanırsa Almanya’daki ABD’ye ait nükleer başlıkları ülke dışına çıkaracağını söylüyor. Bunu nasıl yapacağını söylemiyor tabii, çünkü yapamayacak. ABD bunu Schulz istiyor diye yapmaz. Kendi isterse yapar.

Avrupa’da Türkiye demek, aslında “Türkiye Cumhuriyeti”nden daha fazla şey ifade ediyor. Mesela “İslam” demek, mesela “yabancı, öteki, düşman” demek. “Gog-Magog” demek, “Anti Chirist” demek. Vatikan’ın haçlı fikriyatının referans olarak kullandığı kaynaklara bakın, ya da Luther’in bu konudaki düşüncelerine bakın bunu hemen göreceksiniz.

Geçen gün Hristiyanlıktaki Exorcism, “Cin çıkarma” konusunu yazdım, Gülse Birsel’den Ertuğrul Özkök’e, sol Kemalist laikçilere kadar belli kesim sazan gibi atladı. Ama umarım bu L’exorcisme ve Demonizm konusunu hiç olmazsa internetten araştırmışlardır. Bunlar akvaryum balıkları, dünyayı o cam havuzdan ibaret zannediyorlar. Bilmedikleri bir konu onlar için “yok” hükmündedir. “Var” diyenler, hayal görüyordur. Çünkü gözlerini kapadıklarında dünya gecedir onlar için.

Luther’e göre, Gog-Magog, yani bizdeki Yecüc-Mecüc’ler Türklerin soyundan gelir.. Anti Chirist (Deccal) de bu taifedendir.

Prof. Dr. Hikmet Tanyu’nun “Luther’in (1483-1546) Türklerle İlgili Sözleri” konulu bilimsel bir makalesi vardır. Makalenin tamamına internetten erişmek mümkündür. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar