Men teşebbehe

Oysa biz servet ve iktidarı başkalarını bize benzetmek için istemiştik değil mi? Ama aksi oldu, biz başkalarına benzedik. “Men teşebbehe” denmişti, “Kim kime benzemek istiyorsa kişi ondandır / onun...

Oysa biz servet ve iktidarı başkalarını bize benzetmek için istemiştik değil mi? Ama aksi oldu, biz başkalarına benzedik. “Men teşebbehe” denmişti, “Kim kime benzemek istiyorsa kişi ondandır / onun dinindendir”.

Sahi kime benzemek istiyorsunuz!? Rehberiniz kim? Modacılar mı? Yaşam koçlarınız size ne vadediyorlar! Yeryüzünde bir cennet değil mi? İyi bilin ki, onlar size yalan söylüyor!. Şunu bilelim: Bu dünya oyun ve eğlence yeri değildir.

Bakın İslam’ı korumak ve kurtarmak iddiasından vazgeçin, siz kendinizi kurtarın. Biz İslam’ı kurtarmayacağız, İslam bizi kurtaracak! Allah dini korur, dilerse kâfirler eliyle dahi bu işi yapar. Allah dininin izzetini korumak için bize muhtaç değildir. O “ol” der ve o iş olur! Biz Allah’ın dinine hizmet etmiyorsak, O Allah başka bir kavme hidayet nasip eder, olur bu iş.

Yılbaşı kutlamalarına bakıyorum da! “Noel Baba” artık bir İsevi aziz değil. O tüketim pazarının ucuz bir maskotu haline geldi.  Birileri “Aziz Nikola”yı katletti. 

O evlerindeki süsledikleri çam ağaçları, aslında Mesih’in dönüşünü temsil eder. Hz. İsa’nın gökten bir çam ağacının üzerine ineceğini rivayet edilir o gelenekte, evlerine Çam ağaçlarını süsleyerek “Ey İsa benim evime gel” demiş oluyorlar.. Hz. İsa gerçekten gelse, onları sopayla kovalardı herhalde.. Yılbaşı kumar, alkol ve ahlak dışı birçok gösteriye sahne oluyor..

Yılbaşı artık Hz. İsa’nın doğum günü olarak kutlanmıyor. “Christmas” konusunda kendi aralarında da görüş birliği yok. 15 güne kadar ihtilaf ediyorlar. Ama tabi bu yılbaşı yine de “Milad” olarak Hz. İsa’nın doğumunu esas alan, güneş yılına göre düzenlenmiş, Kilise müneccimleri tarafından şekillendirilmiş, “Gregoryen” bir takvim.. Bizim ne dinimiz, ne geleneğimize uygun. Ne de öyle bilimsel bir yanı var. Hatta bugün bizim kullandığımız ay isimleri bile bize ait değil. Mesela kameri takvimin aylarının çoğu insan ismi olarak da kullanılır. Mesela, Muharrem, Recep, Şaban, Ramazan, Sefer, Şevval. Geriye Zilkade ve Zilhicce kalıyor. Zaten 4 ay da Cemaziyelevvel, Cemaziyelahir, Rebiülevvel, Rebiülahir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar