Kuşatma!

Şu günlerde Rusya ile bir kriz yaşanması benim için sürpriz olmaz. Türkiye, bölge ve dünya kritik bir eşikte. Suriye konusuna dikkat. Tek başına “Dahlan projesi” yürümüyor.

Birileri Türkiye’ye karşı siyasi, askeri, iktisadi ve diplomatik kuşatma hareketini başlatmış gözüküyor.

Keşmir sorunu durduk yerde çıkmadı. Netanyahu’nun Hindistan ve “Bollywood aşkı” da durduk yerde ortaya çıkmadı. Doğu Türkistan konusunun daha çok gündem olması da boşuna değil. İçeriden ve dışarıdan birileri iş üzerinde.. Suriye konusu önemli. “Fırat’ın doğusu” diye oturduğunuz masada sadece Suriye, Irak, İsrail yok, bütün Arap yarımadası var. Mısır var, İran var! “Mescid-i Aksa” var! 

Bu işin bir de geçmişi var, taaa RCD’den CENTO’dan başlayan. Sonra “Çekiç Güç” var. BOP var! BOP varsa FETÖ de var demektir. İngiltere, Fransa, Almanya ve tabi Rusya var demektir.

Bu kadar kapsamlı bir gündemde S-400, F-35 çok detayda kalan konular.

Şunu görelim, ABD, Türkiye’de Suudi örneğinde olduğu gibi bir “Veliahd Prens” arıyor. Erdoğan’la masaya oturduklarına bakmayın, her şey Erdoğan sonrasına yönelik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar