Kötü komşu bizi kapkacak sahibi yapacak

Bugün müdahil olduğum 28 Şubat davasını yazacaktım ama, dolar konusundaki gelişmeler sebebi ile bu konuyu yazayım dedim. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah bizim için hayır murat...

Bugün müdahil olduğum 28 Şubat davasını yazacaktım ama, dolar konusundaki gelişmeler sebebi ile bu konuyu yazayım dedim. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah bizim için hayır murat etmiş olabilir..

Şu dolarla imtihanımız da bu son krizle birlikte artık yeni bir şekil kazanacak.. Dolar baskısı ve kıskacından kurtulmak için bu süreç önemli.

Önce def-i mazarrat. Def-i mazarrat, celb-i menafiden evladır. MASAK ve Merkez Bankası, bankalar, borsa, piyasayı sıkı bir takibe alarak, kim piyasadan dolar çekiyor tesbit etmesi gerek. Bu yangına körükle gidenlerin deşifre edilmesi gerek. İçeridekiler ve bunların dış bağlantılarını tesbit etmek zor değil. Bunlara da yakın gelecekte bir operasyon yapılırsa benim için sürpriz olmayacak..

Bu tıynetteki adamlar madem dolar üzerinden bu haltları yiyorlar, borsayı manüple edenler de bunlardır. Piyasadan mal çekenler, ihtikâr yapanlar, tefecilik yapanlar da bunlardır.. Para kazanmak için her yolu meşru görenler için her yol mübah!

Kamu sözleşmelerinde dövizden TL’ye geçildi. Bu doğru yönde ileri doğru atılmış bir adımdır.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin açıklamasındaki satır araları önemli: “Devlet olarak bizim de dolardan vazgeçmemiz lazım, özelleştirmelerde, Enerji Bakanlığı’nda ve diğer kurum ve kuruluşlarında dolar üzerinden yapılan anlaşma ve ihalelerde artık TL kullanılması gerek. Bu durumda piyasada döviz talebi 10 milyar dolar azalacaktır.

Kur’a müdahaleler ancak bu şekilde kalıcı bir likidite ile yapılırsa başarılı olacaktır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar