Kiramen katibine inanıyor muyuz?

İsterseniz Galu Beladan başlayalım: “Rabbin kimdir? Nebin kimdir? Dinin nedir? Kitabın nedir?” Elestü bezminde Allah(cc) ruhlara sordu, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim”. İşte o zaman “evet dedik. O güne “Galu...

İsterseniz Galu Beladan başlayalım: “Rabbin kimdirNebin kimdir? Dinin nedir? Kitabın nedir?” Elestü bezminde Allah(cc) ruhlara sordu, “Ben sizin Rabbiniz değil miyim”. İşte o zaman “evet dedik. O güne “Galu Bela zamanı” diyoruz.

Yukarıdaki sorular, Kabir sorgusuna işaret eder ve sonunda bir gün, hesap günü herkesin bütün yaptıkları kendilerine hatırlatılacak. Onlar hakkındaki her şey “Kiramen Katibin”in kayıtlarında olacaktır. Aklımızdan ve kalbimizden geçenler dahil. Kayıt defterleri sol tarafından verilecek olanların vay haline.

Orada “misgale zerretin hayran yerah ve misgale zerretin şerran yerah” ölçüsünde, her şey eksiksiz olarak yazılı olacaktır. Ve sonra kim ne yapmışsa karşılığını görecektir.

Sahi istihbarat örgütlerinden, polisten, düşmanlarımız ve rakiplerimizin sırlarımızı çalmalarından, hatta telefonlarımızın dinlenmesinden korkuyoruz da, ya kiramen katibinin kayıtlarından hiç mi korkmuyoruz! Mesela Şeytanı ve Cinni neden hesaba katmıyoruz.

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar