Kimi aday gösterelim?

Seçim olacak, kimin kaderinde ne varsa o olacak. Daha doğrusu tencere yuvarlanacak, kapağını bulacak. Herkes layık olduğu gibi idare olunacak. Ya da imtihan gereği nimetler kimi zaman artırılacak, kimi zaman eksiltilecek. Ve de bize hayır...

Seçim olacak, kimin kaderinde ne varsa o olacak. Daha doğrusu tencere yuvarlanacak, kapağını bulacak. Herkes layık olduğu gibi idare olunacak. Ya da imtihan gereği nimetler kimi zaman artırılacak, kimi zaman eksiltilecek. Ve de bize hayır gibi gelen şeylerde Allah şer, şer gibi gelen şeylerde hayır murat edebilir.

Hiç kimse Allah’ın iradesine yön vermeyecek. İman ettik ki, “Hayır da şer de Allah’ın iradesi içindedir.” Biz sadece O’nun rızasına talibiz.

Aday gösterenler ve aday olmak isteyenler! Dikkat edin, kamu sorumluluğunu üstlenmeye aday olanlar ve onları aday gösterenler, onlara oy verenler o kişilerin iyi ya da kötü, yaptıklarından size de pay var.

Allah iradesini gerçekleştirmek için kimseye muhtaç değil. O dilerse kafirler eliyle dahi dinine hizmet ettirebilir. Bukağılı Şeytanların mabedin inşasında görevlendirilmiş olmasının onlara bir faydası yoktur.

Şunu bilelim ki, hiç kimse Allah’ı ne iktidara ve ne de kıyamete mecbur edemez. “Kurtarıcı lider, önder, şeyh” yok! Peygamberler dahi, kurtarıcı değildir. Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır. Herkes yaptığının karşılığını misgal-zerre hassasiyetinde görecektir. Peygamberler kurtuluşa çağırır. Kimse kendisini vazgeçilmez görmesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar