Kim “paralelci” kim değil-2

Geçen gün bir arkadaş ironi yapıyor: “Abi bizimkiler FETÖ’ye sızabildiler mi, tam olarak” diyor. “Sızıntı” böyle bir şey.. Düşünsenize adamlar 1900’lerin başından beri...

Geçen gün bir arkadaş ironi yapıyor: “Abi bizimkiler FETÖ’ye sızabildiler mi, tam olarak” diyor. “Sızıntı” böyle bir şey.. Düşünsenize adamlar 1900’lerin başından beri içimizde. İttihat Terakkiciler, Müslümanların halifesini, Selanik’e Yahudi işadamı Alatini efendinin evine mecburi ikamet için sürgüne gönderen bunlar değil mi idi? Hatta biraz daha geriye gidin, Tanzimat neydi?

İktisaden ve siyaseten, bilim, sanat ve sosyal hayat alanlarında iç içe bir hayatımız var..

Peki çok geriye gittik, Lozan, daha beriye gelin, darbeler dönemi, soğuk savaş dönemi. Daha beriye gel, son çeyrek asırdır bunlar ve arkasındaki güçlerle iç içe değil miyiz..

Bunlar 25 yıldır herkesi dinliyorlar, birçok kişi ile doğrudan ve dolaylı ilişkiler kurdular, birçok kişinin dosyalarını ellerinde bulunduruyorlar. Bu dosyalarda MOSSAD-CIA belgeleri de var, kendi toplandıkları bilgi ve belgeler de ötekilerin arşivlerinde. Birtakım kişilere eş vermişler, başka türlü ailevi ilişkiler kurmuşlar. Başka dini, sosyal, ekonomik yapılar oluşturmuşlar, kadınlarla ilişkiler sağlamışlar.. Bu tür ilişkiler içindeki kişiler gerektiğinde kullanılmak üzere bekletiliyor.. Yanlış yapan birileri hakkında gerektiğinde düzmece belgelerle şantaj dosyaları oluşturulmuş..

“Kim FETÖ’cü” diye bakmak yerine, FETÖ’cü olmayanları, FETÖ’cülerin kullanamayacakları karakterlere odaklansak. Ya da FETÖ’cülerin kullanımına açık tiplerden uzak dursak..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar