Kim Gülen’ci, kim değil?

Bana “baban da Gülenciymiş” deseler, “hiç sanmam, ama yine de bir bakayım” derim. Ve bakarım.. Hatta “seni şu işte kullanmış” deseler, hiç şaşmam.. Toktamış hocayla...

Bana “baban da Gülenciymiş” deseler, “hiç sanmam, ama yine de bir bakayım” derim. Ve bakarım.. Hatta “seni şu işte kullanmış” deseler, hiç şaşmam.. Toktamış hocayla birlikte Gülen’den “Hoşgörü ödülü” almadık mı? Neyse onu da daha sonra reddettim!

Onun için hiç kimse kendi çevresinden öyle çok da emin olmasın..

Öncelikle AK Parti’nin kendi içini temizlemesi lazım. Daha öncesinde de bu temizliği yapacak olanların temiz olması gerek. Usul ve füruundan 3 kuşak, doğrudan ve dolaylı FETÖ’cü mü ona bakın, menfaat ilişkisi kurmuşlar mı? Tehdit ve şantaja açık bir kapı var mı? Aile ilişkisi kurmuşlar mı? Eğer böyle bir ilişki varsa bu açıklanmış ve o konuda garanti sağlanmış mı? Bu ekiptekiler böyle bir tehdidin farkında mı? Yeterli bilgi, dürüstlük ve cesarete sahip mi?

Bakın bu temizliği yapmazsanız, bu iş durup durup patlayan volkanlar, yersarsıntıları gibi hep sizi tedirgin edecektir.. Bu konuda kararlı ve tutarlı olmak gerek.. “Kem alat ile kemalat olmaz”. Bakara 44’de ne deniyordu:“Kitabı, Tevrat’ı okuduğunuz halde, içindeki ilâhî hükümleri şahsen uygulamayı bir kenara bırakıp unutarak, insanlara Allah’a itaati, iyiliği, insanlığı ve hayra vesile olacak şeyleri mi emrederek önderlik ediyorsunuz? Hâlâ aklınızı başınıza almayacak mısınız?” Bu işlerden sorumlu olanlar, bu ayeti akıllarından çıkarmasınlar. Unutmasınlar ki,“zulme rıza zulümdür”. Bu “Haksızlıklar karşısında susmak”tan da beterdir.

Önce şunu görelim, bunların bir kısmı cemaat üyesi. Bir kısmı ile menfaat ilişkisi kurulmuş, profesyonel kadroları var ve bir kısmı ile tehdit ve şantajla ellerinin altında bulunuyor. Yani “oltaya takılan balık” hükmünde adamlar..

Her seviyede kripto ilişkileri kurulmuş.. 4. Grubtakiler ile taşeronluğu yapılan istihbarat elemanlarının bu çerçevede ilişkilendirildiği elemanlardan oluşuyor. Yani aslında CIA, MOSSAD, MI6 ya da VJA (Vatikan Jandarma Kolordusu) elemanı ya da bunların güdümündeki STKtemsilcileri, akademisyen ya da politikacı kılıklı yerli ya da yabancı adamlar.. 4. Grubtakiler, Joker, ilk 3 grub içinde de her seviyede olabiliyor.

AK Parti için söylüyorum, ama herhangi bir parti, vakıf, dernek, birlik, şirket kendi içini temizlemek istiyorsa, ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle’ kabilinden bu uyarılardan istifade edebilirler. AK Parti önce seçicilerine dikkat etmeli. Hatta sonra da onları denetlemeli. Onlar da kendi içlerinde son derece dürüst ve açık, şeffaf olmalı.. Kim; kim için aracılık ediyorsa, hepsi takibe alınmalı..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar