Kendir file

Biz uyuşturucu ile mücadele ededuralım, Şeytan boş durmuyor. ABD’deki Insys Therapeutics ilaç firmasının eski CEO’su Michael L. Babich bağımlılık yapan ilacı doktorlara ve eczanelere reçetelendirmeleri...

Biz uyuşturucu ile mücadele ededuralım, Şeytan boş durmuyor. ABD’deki Insys Therapeutics ilaç firmasının eski CEO’su Michael L. Babich bağımlılık yapan ilacı doktorlara ve eczanelere reçetelendirmeleri için rüşvet verdiğini kabul etti. Tek risk bu mu? İlaç, gıda, gazeteler, Rd-Tv, Spor, eğlence sektörü hep onlara çalışıyor. Sporcuların kullandıkları doping ya da enerji içecekleri, Cola, gazoz ve tabii biradan başlayarak her türlü alkollü içecek cehenneme giden yolda Şeytanın oltasına takılan yem gibi. Fuhuş, kumar, alkol, adrenalin tutkusu, keyf hepsi bu cehenneme odun taşıyor.

Uyuşturucu dediğiniz Eroin, Esrar ya da Bonzai’den ibaret değil.

Bir de Mafia ile başedemezseniz, Mediayı ve eğlence sektörünü, bu sanatçı denilen rol modelleri kontrol altına alamazsanız, bu mücadelede başarı şansınız sıfır.

Bir de temelde inanç, ahlak, cahillik diye başımız da bir bela var. İnsanları, fuhuşa, kumara, uyuşturucuya yönlendiren sebebleri psikolojik, psiko sosyal, sosyo politik şartları ıslah etmezseniz sonuç bu. Burada sorun tek başına politik, ekonomik, polisiye bir konu değil. Ya da sadece yasa çıkararak bürokratik denetimle bu işin üstesinden gelemeyiz. Bunlar olacak ama, aile, çevre, okul, piyasa bu konuda son derece önemli. Bu bugünün meselesi değil. Tarihten gelen bir risk. Bu ahlak anlayışı, bu seküler akıl, bu hedonist kafaların ifsadı karşısında işimiz zor.

Bakın, Eroin biyolojik bağımlılık yapar, Esrar Psikolojik. En büyük tahrip ve kriminal risk Bonzaide.. En ucuz, en kolay ulaşılanı da bu. Kimyasal uyarıcılardan Aseton ve Solvent her yerde bol miktarda bulunur. Nasıl kontrol edeceksiniz. Oradan başlayan birini bağımlı hale geldikten sonra zapt edemezsiniz. Kendine de çevresine de zarar verebilir.. Bu kişi Mafyanın eline düşer. Mafyanın müşterisi ve sermayesi olur. İK’sına dönüşür.

Esrarı aslında kontrol ederek, çekvalf’i tersine çevirebiliriz. Hintkeneviri bir risk olmaktan çıkıp, fırsata, imkana dönüşebilir. SGK esrar preperatları üretsin ve doktor kontrolünü kabul eden herkese eczaneler ya da aile hekimlikleri üzerinden, 3 ayda bir muayene şartı ile ilaç olarak bedava versin. Bu kişilerin, aile, iş ve çevrelerini bilgilendirsin. Hem bu kişileri takibe alalım, hem Mafyanın elinden kurtaralım, hem de Mafia’nın elinden esrarı kurtaralım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar