Kasap köfte

Bugün “beslenme” üzerine yazacağım. Kasap köfte serbest bırakılmış, niye yasakladılar, niye serbest bıraktılar bilmiyorum, ama ben kasap köfte yemeyeceğim. Şarap da, bira da, cola da, gazoz da serbest. Hem de...

Bugün “beslenme” üzerine yazacağım. Kasap köfte serbest bırakılmış, niye yasakladılar, niye serbest bıraktılar bilmiyorum, ama ben kasap köfte yemeyeceğim. Şarap da, bira da, cola da, gazoz da serbest. Hem de üzerinde “Türk gıda kodeksine uygun” olduğu yazılı. Umurumda değil.

Peygamberimiz “hanif” yaşadı. Tek tip yedi. Tamam bize “haram” değil ama, aynı öğünde iki hayvansal gıdayı yemek çok da sağlıklı değil.

Bizim geleneğimizde yemek iki öğündür. Ara öğün işlenmiş gıda değil, mevsim sebzesi, meyvesi, süt, hurma, neyse o.

Mesela tatlı ve meyve yemekten önce yenir. Rafine şeker yok. Rafine tuz da yok. Tatlı dedimse, bal, pekmez gibi şeyler.

Hayvansal gıdalardaki hormon, enzim, vitamin ve mineraller o organik forum içinde negatif anlamda gıda etkileşimine sebeb olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar