Karakas’dan İslamabad’a yol gider!.

Venezüella’da bir süredir olaylar durmuyor. En son muhalefet genel greve gitti. CIA ABD’nin darbecilere destek verdiğini açıkladı. Devlet başkanı halkı Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaptığının benzerini...

Venezüella’da bir süredir olaylar durmuyor. En son muhalefet genel greve gitti. CIA ABD’nin darbecilere destek verdiğini açıkladı. Devlet başkanı halkı Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaptığının benzerini hatta daha fazlasını yapmasını istedi.

Karakas’da sular durulmuyor. Ama bu arada İslamabad’da Panama belgeleri ilk meyvesini verdi. Anayasa Mahkemesi, Başbakan Nawaz ve Maliye Bakanını görevden aldı.

Panama belgelerinde doğrudan Nawaz ile ilgili bir belge yok. Ama ailesi, yakın çevresi içinde suçlananlar var. Bu suçlamalarla ilgili kesinleşmiş bir mahkeme kararı yok. Ama yine de mahkeme Nawaz için ömürboyu siyaset yasağı getirdi. Üstelik seçimlere bir yıldan daha az bir zaman olmasına rağmen. Aslında Nawaz’ın gitmesi, partisi için siyaset yasağı sonucunu doğurmuyor. Başbakan yine Nawaz’ın partisinden seçilecek.

Pakistan bu yüzyılın başında Hindistan’dan ayrılmıştı. Başlangıçta Pakistan ve Bangladeş tek devletti. Önce bu Birleşik Pakistan’la Hindistan’ın arasında kalıcı bir çatışma konusu olsun diye Keşmir sorunu icad edildi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki Kıbrıs sorunu, Ermenistan konusu gibi. Libya ile Çad arasında Auzou sorunu vardı. Sudan’da Darfur konusu gibi.

Sonra Pakistan ve Bangladeş ayrıldı.. Bangladeş ayrılmadan önce Pakistan Hindistan’da İslami bir devlet kurmak için ayrılmıştı. 2016 rakamları ile Pakistan’ın nüfusu 193 milyon, Bangladeş’in nüfusu ise 163 milyon. Yani ikisinin toplamı 350 milyondan fazla. Hindistan’da kalan nüfus ise 250 milyon civarında. Yani Hint kökenli dünyada 600 milyon Müslüman var..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar