Kapitalizmin çöküşü

Kapitalizm için kıyamet savaşı geri saymaya devam ediyor. Bakalım çöküş ne zaman ve nereden başlayacak!. Önce NATO mu çökecek, FED mi, LIBOR mu, IMF mi yoksa Trump’ın azli ile mi başlayacak bu iş. FED...

Kapitalizm için kıyamet savaşı geri saymaya devam ediyor. Bakalım çöküş ne zaman ve nereden başlayacak!. Önce NATO mu çökecek, FED mi, LIBOR mu, IMF mi yoksa Trump’ın azli ile mi başlayacak bu iş. FED giderse doların sonu olur. Dolar giderse FED de gider.

Para, kapitalizmin “hisse senedi”dir. Para modern seküler toplumların “idolü”: “putu”dur.

Bütün paralar mı, derseniz. Evet bütün paralar. Onun kağıdı, üzerindeki imza ya da resimler bir ülkenin olsa da, o adına “banka notu: Banknot” denen “kağıt parçası”nın değerini LIBOR denilen Lucifer’in “seküler kutsal konsey”i belirler. Bankalar bu anlamda bu “din”in mabetleridir. “Dolar” “paraların efendisi”, “paraların parası”dır. “Rezerv para”dır.  FED yani “Federal Reserve System” “Kapitalizmin 7 başlı canavarı”nın içinde yaşadığı “Kıble” kabul edilen mabedidir!

Büyük MenatRodos heykeli gibi, bir ayağı London City’de bir ayağı Wall Street’de olan bir puttur! Menat, İsrailoğulları  geleneğinde 3 dişi tanrıdan biridir. Diğerleri Lat ve Uzza! Menat, kader kısmet, yağmur ve rüzgar tanrısı. Bu putlar 3 Kuğu ve Boğa şeklinde de tasvir edilirler. Babil ilahesi İştar ile de ilişkilendirilir.  Babil’de “Menutum” şeklinde telaffuz edilir. Nebati dilinde  Manawatu şeklinde de telaffuz ediliyor. “Menat” Arapça’da “iki şey arasında ilgi ve bağ kurmak, bağlamak” anlamındaki niyâta yahut inâta mastarından bir mekân ismi olan menât “ilgi ve bağ kurulan, dayanılacak yer” anlamında kullanılmaktadır.

Doların atası, bugünkü Çekya sınırlarındaki eski Bohemya Krallığı’nda bulunan, (Aziz) ‘Joachim’in vadisi’ anlamına gelen “Joachimsthal” (Günümüzde Jáchymov) kentinde kullanılmaya başlanan gümüş sikkedir. İlk kez bu para 1520 yılında “Joachimsthaller” adıyla basıldı. Daha sonra ‘thaller’ şeklinde kullanılmaya başladı. Bu sikkesinin yazı tarafından Bohemya aslanı ile Çek Kralı 2. Louis adı, tura tarafından ise Meryem Ana’nın babası olan Aziz Joachim’in kabartması bulunuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar