Kafkas, tarih, bugün ve gelecek

Geçenlerde Stratejik Düşünce Enstitüsünün Bakü’de, Türk Tarih Kurumu ve Azerbaycan Bilimler Akademisi ile işbirliği yaparak 2 gün süren “Kafkas, Tarih, Bugün ve Gelecek” konulu bir konferans ve...

Geçenlerde Stratejik Düşünce Enstitüsünün Bakü’de, Türk Tarih Kurumu ve Azerbaycan Bilimler Akademisi ile işbirliği yaparak 2 gün süren “Kafkas, Tarih, Bugün ve Gelecek” konulu bir konferans ve çalıştay düzenlendi. Konferans için bir de ortak güvenlik ve savunma sanayi işbirliği oturumu yapıldı.

Bu toplantılar ilk kez yapılmıyor, bundan sonra da yapılacak. Elbette faydadan hali şeyler değil, ama bu çalışmalar yeterli değil. Daha çok hazırlık, daha az söz ve daha çok eylem gerek.

Çok fazla şikâyet ediyoruz, çok fazla övünüyor ve yaptıklarımızı çok fazla anlatıyoruz.

İbadetin çok olanı değil, sürekli olanı makbul.. Bu çalışmaların daha önceki ve sonraki çalışmalarla birleştirilmesi gerek. Ve tek çözüm değil, değişik ihtimallere karşı alternatif çözümler üretmemiz gerek. Bu çalışmaların oryantasyon, optimizasyon ve senkronize edilmesi ve siyaset, üniversite, meslek odaları, sermaye ve sivil toplumun sürece etkin olarak katılmalarının sağlanması gerek.

Ele alınan sorunlar ya da çözüm önerileri ile ilgili referans kütüphaneleri oluşturulup, gelişmelerin izlenmesi gerek. Risklerin ve fırsatların değerlendirilme ve derecelendirilmesinin de yapılması gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar