Kaçış yolu ve göç!

Türkiye Doğu ile Batı arasında bir köprü ya, bu yol aynı zaman da hem giriş, hem de kaçış yolu..Biz Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında tam merkezde bir geçiş yoluyuz.. Onun için Anadolu, Hz....

Türkiye Doğu ile Batı arasında bir köprü ya, bu yol aynı zaman da hem giriş, hem de kaçış yolu..

Biz Doğu ile Batı, Kuzey ile Güney arasında tam merkezde bir geçiş yoluyuz.. Onun için Anadolu, Hz. Adem’den beri meskun olan bir coğrafya olarak, “Kavimler kapısı”dır.. Tarihin başladığı nokta olduğu gibi bitiş noktasıdır da.. Tarih Hz. Adem’le başlar insanoğlu için. Ve kıyametin kopuş noktası da burası olacak.. Biz dünya zamanının kalbinde yaşayan bir halkız..

Biz dünyadaki gelişmelerden en çabuk etkilenen ülke olduğumuz gibi, dünyayı en hızlı etkileyecek ülkelerin başında geliyoruz..

Bugün, Avrupa kıtasındaki ülkelerin tümü, Doğuya hava, kara, deniz, demiryolu ile ulaşmak isterse çok büyük ölçüde bizim üzerimizden geçmek zorunda.. Doğudan batıya geçişler de öyle. Rusya üzerinden Arap yarımadası ve Afrika’ya ulaşmak isterseniz, ya da bu coğrafyadan Kuzey’e geçmek için de bize geleceksiniz..

Klasik dönemde olduğu gibi modern zamanların göçleri de bizim üzerimizden gerçekleşecek.

İşe bakın ki, kavimler kapısının ülkesinde doğru düzgün bir göç ve muhaceret araştırması, enstitüsü yok.. Akademik olarak bu alanda pek az kişi çalışmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar