John Bass şecaat arz etti

Cumhurbaşkanı valilere hitap ederken açık açık söyledi. Bass’ı suçladı. ABD yönetimini uyardı ve Ankara’nın yoluna devam edeceğini, geri adım atmayacaklarını söyledi.Birinci “One...

Cumhurbaşkanı valilere hitap ederken açık açık söyledi. Bass’ı suçladı. ABD yönetimini uyardı ve Ankara’nın yoluna devam edeceğini, geri adım atmayacaklarını söyledi.

Birinci “One minute” Davos’ta İsrail’e idi. 2. “One minute” ABD’ye. Eğer böyle devam ederse, bir “One minute” NATO’ya, bir “One minute” de AB’ye gelebilir..

Bu arada Ankara’dan da “Moron” tartışmasına ilginç bir katkı var. ABD’nin vize ile ilgili “geri zekalı karar”ın arkasındaki “Moron” kim? Bass mı? Mizah anlayışı çok gelişmiş ve “basının her istediğini yazamaması”, “Kablo yayında yönetimi eleştiren kanalların kapatılması” gibi ilginç “ileri demokrasi” uygulamalarını ihtiva eden açıklamaları ile Amerikan basınının dilinden düşürmediği, Trump’ı hedef alan “Moron” açıklaması ile tartışmaların odağındaki isim dışişleri bakanı mı, yoksa, yoksa IQ testi “esprisi” ile gündeme gelen Trump mı?

Bu vize krizi derinleşecek olursa, yakında daha çok bilgiye şahid olacağız. Amerikan başkonsolosu, MİT TIR’ları olayında sanık olan FETÖ imamları ile ısrarla ne konuştu!

Bakarsanız yarın ABD ve NATO’nun Türkiye’deki aslında artık işlevini kaybeden dinleme istasyon ve üsler konusu da bu vesile ile masaya yatırılabilir.

Bugünlerde vize konusunu görüşmek için heyetlerarası görüşmeler Ankara’da başlayacak. ABD’den gelecek heyetin başkanı Dışişleri müsteşar yardımcısı Jonathan R. Cohen olan Yahudi bir diplomat.1985-86 yılları arasında Cohen İsrail Hükümetinin desteği ile Kudüs’te Hebrew Üniversitesinde çalışmış. İsrail ulusal güvenlik danışmanı ve Ulusal Güvenlik konseyi başkanı Yossi Cohen aynı zamanda MOSSAD direktörü ile aynı aileden geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar