Jigaro Kano tekniği

Judonun kurucusu Kano, güçsüz olanın, güçlü olanı, rakibinin gücünü doğru kullanarak alt edebileceğini savunur. Güç ve akıl aynı şey değildir. Akıllı insan rakibinin gücünü...

Judonun kurucusu Kano, güçsüz olanın, güçlü olanı, rakibinin gücünü doğru kullanarak alt edebileceğini savunur. Güç ve akıl aynı şey değildir. Akıllı insan rakibinin gücünü doğru kullanarak onu alt edebilir.

Üzerine doğru gelen güçlü adama, cepheden saldırarak onu püskürtemezsiniz. Onu üzerine gider gibi yaparak, fakat yakasından tutup kendinize çekerken, hafifçe yana çekilerek ayağının önüne ayağınızı uzatırsanız, onu ileri doğru fırlatabilirsiniz.

Birileri Kano tekniği ile Ankara’yı düşürmeye çalışıyor sanki. Aklımız öfkemizden büyük değilse işimiz zor.

Almanya’da okumuş, yüksek lisans yapmış, orada AK Parti’ye yakın kuruluşlarda çalışmış, çok iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen bir arkadaş aradı geçen gün. Bir Türk-Alman ortak projesi için başvuruda bulunmuş. Demişler: “Ankara’ya sormamız gerek, ya da bizi Ankara’dan biri arasın.”

“Şaştım kaldım” diyor. Oysa aynı durumda, başka bir iş için başvuruda bulunan bir başkasını hemen almışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar