İstersen sulh-u salah!

Dugin yine niye geldi.. Biliyorsunuz 15 Temmuz’dan önce de gelmişti. “Türk derin devleti”nden birileri, Vatan Partisi yetkilileri, iktidara yakın birileri ile görüşmüş ve darbe iması yapmıştı..

Onu davet eden birileri benimle görüşmesi için randevu ayarlayabileceklerini söylemişlerdi. Ama benim başka toplantım vardı. O Ankara’dan Antalya’ya gitmişti bildiğim kadarı ile sonra da Rusya’ya uçmuştu.

Rus uçağının vurulması, Rus büyükelçisinin bir suikasta kurban gitmesini de bir kenara not edelim.

Bugüne gelelim. S400’ler gelmeye başladı. Açıklandığı tarihten önce gelmeye başladı aslında. Görünen o ki verilen tarihten önce de montajı tamamlanacak.

ABD önce “Alma, alamazsın” diyordu. Şimdi, “aktif hale getirme” diyorlar. Masada aktif hale getirilmesi söz konusu olan yaptırımlar varmış. Konu ABD ve NATO çevrelerinde sıkıntıya sebep olmuştu. Ama oldu. ABD’nin bu arada aba altında sopa göstermek için FED üzerinden ABD değişik ülkelere yönelik ve değişik kuruluşları kapsayan “Kara para ve terör örgütlerine yardım ve yataklık” başlıklı bir rapor yayınladı bundan birkaç ay önce. Bir takım insani yardım örgütlerinin adı geçen listede PYD ya da PDY yok tabi. İngiltere’de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesinin savunma editörü Con Coughlin, “Türkiye’nin NATO üyeliğini iptal etme zamanı” başlıklı makalesinde “Türkiye aynı anda hem NATO silahlarına hem de Rus silahlarına sahip olamayacağını anlamalı” diyordu. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar