İşler karıştıkça karışıyor

Geçen gün biliyorsunuz İngiltere’de Rothshild malikânesinin üzerinde özel bir jetle bir helikopter çarpıştı. Çarpıştıktan sonra düşen uçakla ve helikopterin her ikisi de aileye aitti....

Geçen gün biliyorsunuz İngiltere’de Rothshild malikânesinin üzerinde özel bir jetle bir helikopter çarpıştı. Çarpıştıktan sonra düşen uçakla ve helikopterin her ikisi de aileye aitti. Çarpışmanın sebep ve sonuçları üzerine ne İngiliz hükümeti, ne Sivil Havacılık ve ne de aileden bir açıklama gelmedi.

Bu olay, BBC’nin, ABD’nin, DEAŞ’in Rakka’dan çıkışındaki yardımlaşma ve işbirliğini, PYD’nin bu olayda ABD ve PYD ile birlikte DEAŞ militanlarının silahları ile birlikte bilinmeyen bir yere nakillerini konu alan haberinden hemen sonra yaşandı.

Şimdi de İngiltere›nin Ankara Büyükelçisi Moore, Rakka’da yüzlerce teröristin serbest kalmasını sağlayan kirli anlaşmadan uluslararası koalisyonun haberdar olduğunu söyledi ve NATO tatbikatında yaşanan skandal için de ‘çok utanç verici bir olay’ dedi.

Bu arada; dikkat ederseniz bir lobi, Türkiye, Rusya ve Kemalist-ulusalcı sol ile AK Partinin de arasını bulmaya çalışıyor. İyi saatte olsunlar iş başında. Bütün bunlar olurken, ABD, İngiliz ve Fransızların inisiyatif alanında tek başına bir emrivaki siyaseti uyguluyor. Ne Balfour tanıyor, ne Sykes-Picot. İngiltere, ABD’nin bu tavrından son derece rahatsız. Arap dünyasını tek başına yeniden dizayn etmeye çalışan ABD’nin bu politikası, AB ülkeleri ve NATO çevresinde de belli kesimlerin kaygısına sebeb oluyor. Bu işlerin uzun süre bu şekilde devam etmesi beklenmiyor. Bir yerden kopacak, ama bu arada işler geri dönülemez bir noktaya gelirse, sürecin sonunda dünyayı neyin beklediğini kimse tahmin bile edemiyor.

Bu arada haklı olarak soracaksınız, tek bir ABD, tek bir İngiltere mi var. Tek bir İsrail mi var. Tek bir NATO, tek bir AB’de yok. İç içe geçmiş bir çatışma süreci yaşıyor dünya. 

Durum tam da şu: Ben ve amcaoğlum kendi içimizde kabile liderliği için savaştayız, ben ve amcaoğlum birlikte, düşmanla savaştayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar