“Islah” ve “bozgunculuk”

Kur’an-ı Kerim der ki, “Onlar biz ıslah edicileriz derler, iyi bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir”. Onlar topluma “İlah”lık ve “Rab”lik taslarlar.. Yani insanlar üzerine hüküm koymak ve onları kendi...

Kur’an-ı Kerim der ki, “Onlar biz ıslah edicileriz derler, iyi bilin ki onlar bozguncuların ta kendileridir”. Onlar topluma “İlah”lık ve “Rab”lik taslarlar.. Yani insanlar üzerine hüküm koymak ve onları kendi çıkar, heva ve heveslerine göre terbiye etmek isterler..

ABD ve BATI, daha doğrusu nefsine yenilen herkes, her iktidar, güç ve servet gücüne göre ve gözüne kestirdiklerine karşı aynı yola sapma riski taşır.

ABD ve batı kendi zaaflarını gidermek yerine, başkalarının zaafları üzerinden kendine güç devşirmek ister.. Şimdi de, geldikleri nokta itibarı ile “ben nerede yanlış yaptım” diye “nefs muhasebesi yapmak” yerine, başkalarının yanlışları ve zaafları üzerinden güç ve servet elde etmeye çalışıyor..

İddia o ki, ABD gözünü İslam dünyası, Çin ve Rusya’ya ve tabi Hindistan’a dikiyor.. Özellikle İslam dünyası üzerinden hesaplar yapıyor. İster Çin, ister Hind, ister Rusya ya da Afrika üzerinde bir plan yapsın, mutlaka önüne “İslam” gerçeği çıkacaktır. “İslam” deyince de ilk akla gelen ülke, toplum, daha doğrusu devlet Türkiye’dir.

Çin’den başlayacak olursa, Batı Çin’de 50 milyona yakın Doğu Türkistanlı var, Doğu Çin’de ise 100 milyona yakın Hui Müslümanı.

Hindistan deseniz, dünyada yaşayan 3 Müslümandan biri Hind kökenli. Bugünkü Hindistan’da 250 milyona yakın Müslüman var. Pakistan ve Bangladeş’i de eklerseniz 550 milyon Müslüman yaşıyor bu bölgede..

Bakın Keşmir sorunu da, Doğu Türkistan sorunu da, Ege adaları ve Kıbrıs sorunu da hepsi suni, halklar arası yakınlaşmayı engellemek için uydurulan sorunlardır.. Sınırlar çizilirken buna dikkat edilmiştir.. Bu sınırları o topraklarda yaşayan halklar çizmedi. Bu rejimleri de onlar istemedi, o iktidarları da o halk kendisi seçmedi.. 23 Arap devletinin tümü böyle.. Din, dil, tarih, coğrafya, kültür aynı, peki bu sınırların ne anlamı var. ABD, Rusya, AB niye birlik, ama biz paramparçayız.. Küçücük Bosna niye Hırvatistan, Sırbistan bölgeleri olarak parçalanır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar