İnsan ve hayvan

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (29.07.2022)''İnsan ve hayvan'' başlıklı yazısı.

İnsan nasıl bir hayvandır? 

Düşünen hayvan mı, ya da Homo politicus mu? 

İnsan insandır; hayvan değil. Evet bir ortak yanımız var, biz de o da “canlı”. 

İnsan hayvandan evrilmedi ama, insandan tereddi yoluyla hayvanlaşanlar, domuz ve maymun olanlar oldu. İnsan tanrı olacak da değil!? İnsanın hayvan olmasından daha beteri de var kitaba göre: Belhum adal! 

Yani “Hayvandan da aşağı”. 

Onların kim olduğu için bakınız: Araf 179: “Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.” Ebu Cehil’e benzetilen dünya hayatına dair her şeyi bilip, ahiret hayatından habersiz yaşayanlar ya da Tevrat’ı Hz. Musa ve Harun’dan sonra en iyi bilip de anlamayan, hatta onun dışında yaşayan Belam gibi olanlara kitap “Kitap yüklü eşekler” der. Bakınız (Cuma:5) “Tevrat’la yükümlü tutulup da onun hakkını vermeyenlerin durumu, koca koca kitaplar taşıyan merkebin durumuna benzer. Allah’ın âyetlerini yalan sayan kavmin misali ne kötü! Allah zalimler topluluğunu doğru yola çıkarmaz.” Evet sırtlarına Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kutsal kitap parçaları taşıyan eşeğin durumuna benzetilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar