İncil ve Tevrat’ta bundan sonra olacaklar hakkında..

Bugün Tevrat’taki ilgili bölümleri yazacağım inşallah, daha sonra da İncil’dekileri.. 2000 yılından beri bu konuda yazıp çiziyorum. Gördüğüm kadarı ile gidişat giderek kötüleşiyor....

Kimse de ders almaya pek de niyetli gözükmüyor. Bugün değilse yarın bunlar bir şekilde yaşanacak. Din, toplumların umudları, korkuları ve şuuraltlarını oluşturuyor. İnançlı olsunlar ya da olmasınlar, onlar hakkında ötekilerin hükmünü ve o kişilerin şuuraltlarındaki hükmü oluşturuyor.

Aşağıya İsrail yönetimi ve halkını uyaran ayetleri aldım. Başka ayetler de var tabii. Hatta onları kışkırtan, intikam ve öfke yüklü metinler de var.

Aslında Nuh kıssasında, Yafes’in Sam’ı, Ham’ın elinden kurtarması karşısında Hz. Nuh, Sam’a, Yafes’e karşı nasıl davranması gerektiğini öğütler. Bazı yorumculara göre Sam, Sami ırkın atası olurken Yafes Türkilerin atası oluyor. Burada alıntıladığım bölümler, Tevrat’ta Yahudileri tehdit eden ve akıbetleri hakkında uyaran bölümlerden seçmelerdir.

İsrail halkı artık Musevi de değil. Çoğu din dışı bir hayat yaşıyor. Önemli bir kısmı Siyonist. Dinleri ise kültürel bir aidiyetten başka bir şey değil.

Tarihte de birçok kez aynı sapkınlıkları sebebi ile cezalandırıldılar. Rableri onlardan şikayetçi!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar