Hoş geldin ey şehr-i ramazan

Bekliyorduk, geldi. Bizi içinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındıran bir ay’a kavuşturan Allah’a hamdolsun. Siyasi hava kurşun gibi ağır. Dünya göz göre göre bir savaşa doğru...

Bekliyorduk, geldi. Bizi içinde Kadir gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı bir geceyi barındıran bir ay’a kavuşturan Allah’a hamdolsun.

Siyasi hava kurşun gibi ağır. Dünya göz göre göre bir savaşa doğru sürükleniyor.

FETÖ, PKK, DAEŞ ve PYD dipsiz bir kuyu gibi insan yutmaya devam ediyor.

Her Ramazan olduğu gibi, korkarım yine bu Ramazan da Siyonistler bir bahane uydurup Kudüs’e, Müslümanlara, Filistin halkına saldıracaklar..

İslam adına birileri Avrupa ülkelerinden, Amerika ya da dünyanın bir başka yerinde bir yerlere saldıracaklardır. Buna hazırlıklı olalım..

27 Mayıs’ta Ramazan başlıyor. Ramazan Bayramı 25 Haziran’da. Ağustos’da askeri şûra var ve tabii 15 Temmuz’da darbe girişiminin yıldönümü. 1 Eylül’de Kurban Bayramı var. 12 Eylül’de 80 darbesinin yıldönümü. Biliyorsunuz 12 Eylül davası henüz bitmedi, dosya Yargıtay’da. Bu arada sanıkların tamamı öldü. İlk derece mahkemesi, sanıkların ölmüş olması sebebi ile davayı düşürmüştü.  

Ramazan sonrası yaz tatili başlayacak. Zaten bu arada okullar da tatil oldu.. Siyasi hava daha bir süre sıcaklığını koruyacak gibi. En azından uyum yasaları çıkana kadar siyaset sıcaklığını koruyacak.

Suriye’de savaş ve terör tatil yapmayacak gibi. PYD’ye gönderilen silahlar, bölgedeki ABD üslerindeki kayıp 1 milyar dolarlık silah skandalı sürerken, haziran ayı içinde yeniden çok daha büyük bir parti silahın PYD’ye gönderilmesi sözkonusu ise, bu silahları bugünlerde sevk edenlerin başka hesaplarının olması gerek.

Bölgemizdeki devletler hızla silahlanıyor. Silah pazarı oldukça hareketli, silah üreticisi ülkeler yüz milyarca dolarlık satış anlaşmaları imzalıyorlar..

Ramazan’a bu şartlarda giriyoruz..

Öyle anlaşılıyor ki, Ramazan boyunca da FETÖ, PKK-PYD, DAEŞ’e yönelik operasyonlar sürecek. Sınır hatta askeri güvenlik konusunda teyakkuz durumu devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar