Hiper enflasyona hazır mısınız!?

Hiçbir şey başından beri normal, kendi mantığı içinde ilerlemiyor. Enflasyon, hırsızlıktır. Para kaybolmaz, bu iş bir kumara benziyor, birileri kaybediyorsa, birileri, kazanıyor. Asıl kazanan ve bu dünya...

Hiçbir şey başından beri normal, kendi mantığı içinde ilerlemiyor. Enflasyon, hırsızlıktır. Para kaybolmaz, bu iş bir kumara benziyor, birileri kaybediyorsa, birileri, kazanıyor. Asıl kazanan ve bu dünya ölçeğinde kaybetmeyen tek kişi kumarhane sahibidir. Döviz yükselirken de düşerken de kazananlar aynı çevreler, kaybedenler ise ülke. 

Yüksek kur ya da alçak kur, yüksek tansiyon ve düşük tansiyon gibidir. En tehlikeli tansiyon dalgalı tansiyondur. Dalgalı kur da öyledir. Hele de bu dalgalanma manipülatörler eli ile yapılıyorsa, birileri dalgalandırdıkları piyasanın bulanık suyunda balık avlamak istiyor demektir.

Neyse olayı tam olarak anlamak için zamana ihtiyaç var. Bir dakikada 3 kez artı-eksi hareket eden bir piyasayı tekneye benzetirsek, o olta balıkçısının teknesinde ayakta durmak bile zordur. Ama şunu söyleyeyim, ipin ucu FED ve LİBOR’da ise ve siz de bu sisteme bağlı iseniz, olacağı budur. İpin ucu DSÖ, İKLİM’ciler  MUSK/TESLA ya da BİLL GATES ise de sonuçta değişen bir şey olmayacaktır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar