Hasbinallah!

Aslında bugün, dünden devam eden bir yazım yayınlanacaktı, ama ABD ile yaşadığımız vize krizi gündemi değiştirdi. Onun için yeni bir makale yazmam gerekti. O yazı yarına kaldı.ABD’nin canı...

Aslında bugün, dünden devam eden bir yazım yayınlanacaktı, ama ABD ile yaşadığımız vize krizi gündemi değiştirdi. Onun için yeni bir makale yazmam gerekti. O yazı yarına kaldı.

ABD’nin canı cehenneme. Ankara da zaten hemen misli ile tepki verdi. Tedirginliğe gerek yok. Allah bize yeter! Zalimlerin canı cehenneme! Şimdi bundan sonra ne olacak; onu FETÖ’cüler, PKK, PYD, Barzani düşünsün. Tereddüt yok. Bizi gören duyan, bilen, hüküm sahibi bir Allah var. Hüküm O’nundur. Bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir.

Zalimler karşısında tevazu zillettir. Haksızlıklar karşısından susanlar dilsiz şeytandır. Zalimler karşısında sessiz kalır, zalimlere yardım ederseniz, Allah onları başınıza musallat eder.

La galibe illallah!” Biz buna iman ettik: Allah’tan başka galib yoktur! “Nice küçük topluluklar vardır ki, Allah’ın izniyle çok büyük topluluklara galip gelmiştir! 

Allah, müminleri görünmez ordularıyla destekler, zafere ulaştırır. Kuşlar fil ordularını yener! Denizler bize yol verir. Biz suda yürürüz, gökte uçarız! Musa’nın Rabbi mazlumların yanındadır.

“Hasbinallahi” demiştik. O zaman Allah’a tevekkül et. Bize vekil olarak Allah yeter. Her türlü bela ve musibete, tehdide ve saldırıya karşı koruyucu (vekil olarak) Allah (cc) bize yeter. O, ne güzel bir yardım edici, dost ve ne güzel bir vekildir.. Bunları herhangi bir zamandan çok, bu gibi tehditler karşısında tekrarlamamız ve manasını düşünerek ona göre hareket etmemiz gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar