Harika

Enerji zirvesi Türkiye’yi biraz daha Rusya’ya yaklaştırdı.. PKK zirve öncesi saldırdı. Irak yönetimi eleştiri dozunu saldırganlık seviyesine yükseltti. İran da Irak rejimine destek verdi. Sonuçta bugün...

Enerji zirvesi Türkiye’yi biraz daha Rusya’ya yaklaştırdı.. PKK zirve öncesi saldırdı. Irak yönetimi eleştiri dozunu saldırganlık seviyesine yükseltti. İran da Irak rejimine destek verdi.

Sonuçta bugün Türkiye Avrupa’dan bir adım daha uzaklaştı..

Bu arada bir kere daha hatırlatalım ki, ABD’den Gülen’in iadesi ile ilgili bir gelişme yok. Clinton PYD’ye destek sözü veriyor, Trump zaten İslam düşmanı!? Müslümanları ABD’den sınırdışı edecek(miş)! Mevcut yönetimin PYD’ye desteği devam ediyor. Yunanistan ise FETÖ’cülerin iadesi konusunda ipe un sermeye devam ediyor..

Geçen günlerde servis edilen bir haber var önümde. Şu habere bakar mısınız: AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye’nin AB üyeliğinin artık mümkün görünmediğini” belirtti. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Bildgazetesine demeç veren AB Komisyonu’nun dijital ekonomiden sorumlu Alman üyesi Günther Oettinger, “Bu büyük olasılıkla Erdoğan sonrası bir konu olacak” diye konuştu. Oettinger, “Hâlihazırdaki şartlar altında bir üyeliğin gelecek on yıla kadar gerçekçi olmadığı görüşünde olduğunu kaydetti.” Harika değil mi?

Tamam on yıl bekleyin. Sonra ne göreceksiniz biliyor musunuz, bugünleri arayacaksınız.. Gelecek günler, geçen günleri aratacak.. Size inat Türkiye Erdoğan’dan vazgeçmeyecek. O da insan, o da bir gün ölecek, ama ondan sonra gelen de bu çizgiyi sürdürecek. Bu çizgi bu toprağın halkının iradesinin yön verdiği bir çizgidir..

Irmak yatağını arıyor bayım. Siz istemeseniz de bu böyle! “Cici demokrasi”nizi alın başınıza çalın. Sizin olsun. Katılımcı, çoğulcu, şeffaf, adaletten, barıştan, hürriyetten yana, müdafayı hukuk temelinde, adli ilahiye adanmış hukuku beşeri ihya için size de, sizin kavramlarınıza da, kurumlarınıza da ihtiyacımız yok. Bu tecrübeden yararlanmak için de herhalde telif ödememiz gerekmeyecek. Artık biz de, başkaları da biliyor ki, siz; “Biz ıslah edicileriz” diyorsunuz ama, siz; “bozguncuların ta kendilerisiniz”

Batılıların kafası karışık. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bunların kendi aralarında bile görüş birliği yok. Kendilerinden çok emin gibi gözükseler de, aslında paniklemiş durumdalar. 

Bunların bir bildikleri fazla bir şey de yok ama, kendilerini alleme sanıyorlar.. Bunlar darbeye darbe, darbeciye darbeci diyemeyenler.. Her yönden dökülüyorlar.. Kavramları ile kurumları ile dayandıkları ne varsa yıkılıyor. Aileleri dağıldı. “Hasta adam” bunlar bugün. Giderek “viranelerin yasçısı baykuşlara döndüler”.

Gelecek günler geçen günleri aratacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar