Hangi ittifak!

Kimilerine göre bu seçimde Amerikancılarla Anti Amerikancılar, İngiliz mandacıları ile karşıtları karşı karşıya gelecek. Dahası da var. Amerikancılar da, Anti Amerikancılar da, İngiliz lobisi de...

Kimilerine göre bu seçimde Amerikancılarla Anti Amerikancılar, İngiliz mandacıları ile karşıtları karşı karşıya gelecek. Dahası da var. Amerikancılar da, Anti Amerikancılar da, İngiliz lobisi de, karşı kesimde olanlar da kendi içlerinde fraksiyonlara ayrılıyor.

“C Planı”na göre ise, Başkanlık ve parlamento iki ayrı senaryo olarak değerlendiriliyor. Parlamento seçiminde eğer AK Parti temiz bir kadro ile çıkmazsa, Erdoğan’a oy verenler AK Partiye oy vermeyebilir. MHP’ye gidebilirler mesela. Onun için MHP kadrosunun da temiz isimlerden oluşması gerek. Halkın anlamakta güçlük çektiği genel merkez ve bürokrasi, özerk kurullardaki atamalar, korunan bazı isimlere karşı halkın kafasında oluşan istifhamlar var. Bu kesimin kafasındaki suali mukadderlere cevap vermesi gerek.

Erdoğan’ın kuşatılması üzerine daha farklı bir senaryo da söz konusu. Kuşatılması ve yalnızlaştırılması. Bu konuda partinin yapacağı fazla bir şey de yok. Eski kadrolarla bunu garanti altına alamaz. Çünkü eski kadroda çok fazla sorun var.

Teşkilatını arındırmadan, sağlıklı bir aday kadrosu hazırlaması zor.

Erdoğan’ın etrafını, bakanlık ve danışmanlarla kuşatmaya çalışacaklar.

“Abdullah Gül” aslında birileri için makbul bir aday değil. Ama bugün için joker olarak Erdoğan’ın karşısına dikecekler. Gül’ün ekibi sloganlar için çalışmaya başladı bile. 100.000 İMZA TOPLAMAK İÇİN ŞOV YAPMAYA HAZIRLANIYORLAR, SEÇİM KURULLARININ KAPISINDA.. Gül malum güçlerin kuşatması ve yönlendirmesi ile kontrol altında tutulmaya çalışılacak. Bu durumda Akşener’i ikna etmek zor olmasa gerek. Gül’ün ekibi de İyi Parti, CHP ve SP’den aday gösterilecekmiş!?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar